Sild er veldig anvendelig. På glass, stekt som tapas, som tilbehør til andre retter. Bla gjennom alle mulighetene
Disse sildekakene kan du også servere som burger. Vi foreslår at du tilsetter persille, men du velger selvfølgelig hva du liker best.
Fersk sild kan serveres i en ostegrateng som denne med en deilig høstsalat. Det smaker knallgodt.
Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chilli, karri og ingefær. Kjapt å lage, deilig å nyte lenge.
Stekte sildefileter med dijon- og tomatfyll er en smaksopplevelse. Med dens syrlige og søtlige smak er retten deilig til middag.
Bruk utvannede spekesildfileter eller kryddersildfileter til disse rettene som sammen gir et riktig så smaksrikt måltid.
I fransk Baskerland hvor denne oppskriften kommer, fra heter retten anchois au txakoli. Det sister er navnet på hvitvinen herfra.
Rollmops er en tysk silderett som skal stamme fra Berlin. Serveres med kokte poteter og skarp saus, eller en rømmesaus.
Øl og dram må nesten betraktes som obligatorisk tilbehør til denne retten med mindre den serveres til frokost.
Sild egner seg fantastisk godt som tapas også som råmarinert.
Denne retten med sild lager du på maks 15 minutter og kan bruke den som tapas eller på koldtbordet.
Marinerer du silda før du legger den på grillen eler steker den kan du vente deg et kjempemåltid
Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med sild, potet og krydder. Serveres med paprikamajones.
En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
Blini er små grove pannekaker med bokhvetemel slik russerne lager dem. Her er det lagt til sild.
Denne retten finnes det trolig like mange oppskrifter på Janssons fristelse som det finnes svensker. Her er en av oppskriftene alle vil like.
Matjessild er en delikatesse. Du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Prøv Marinert matjessild med grillet paprika. Her er oppskriften.
Det er enkelt å lage salat til brødskive med egg og sild. Du kan også bruke den til et koldtbord.
Denne varianten av sild på glass må du prøve. Du og eventuelle gjester vil ha noe godt å glede til.