Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.
Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.
Det er ingen grunn til at enkel mat ikke skal smake fantastisk, slik som denne oppskriften med lammelår og en spennende salat med appelsin.
Paella de conejo y seta heter denne katalanske klassikeren på spansk. Lag en spansk aften med denne godbiten.
Enkel å lage og alle vil like den. Passer utmerket til gravlaks.
Av og til er det lurt å ty til en lettrett. En av de virkelig gode og mettende er bruschetta med norsk laks.
Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til.
Lettere enn dette kan det ikke bli og bedre kan det ikke smake. Lag asparges med røkt skinke som forrett eller som en liten kveldsrett.
Denne enkle eggesalaten med røkt påleggi kan du bruke som pållegg eller som en forrett
Eggerull kan du spise til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Det er få ingredienser og du har noe godt å putte munnen på få minutter.
Har du kjøleskapet fullt av rester og kanskje liten tid til å forberede middagen. Da er en omelett som denne det perfekte måltid.
Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du har i kjøleskapet.
Når du trenger noe raskt som har proppfull av smak, er denne eggepannen et godt valg.
Kjapt og rimelig er to stikkord om dagens middagsforslag. Ikke trenger du å stå og passe på mens eggene steker heller.
Eggesalat er kjapt og enkelt å lage. Du kan servere den i en skål, ha den på brødskiva eller til et koldtbord.
Rømmegrøt er lett å lage og en rett som mange setter pris på. Du må ha en klatt smør på, kanel og sukker også.
Denne deilige potetsalaten med både bacon og egg gjør at du garantert blir mett og kan spise den til middag.
Kanskje har du ikke lyst å spise disse kjente pizzaingrediensene på noen annen måte heretter.
Lag knasende deilige asparges med bløtkokte egg og spekeskinke og server som smårett eller til middag. Her har du en den enkle oppskriften.
Når du har lyst på noe virkelig godt, og som er raskt å lage, skal du kjøpe asparges. Når den pakkes inn i ostekrem og spekeskinke, er det nesten umulig å ikke like.
Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.