Jul

oppskrifter.webp
  • 2 timer

    Stadig flere velger grillen til å lage juleribba. Prøv du også.

  • 3 timer

    Fyll ribba med spennende fyll som karri, eple, purre, ananas og paprika. Dermed kan du servere retten som få har smakt den og høste applaus.

  • 3 timer

    Denne oppskriften må du prøve. Her får nemlig kjøttet følge av kanel. Den gjør den store forskjellen fra den tradisjonelle måte å tilberede den på.

  • 3 timer

    Her en litt annerledes måte å steke ribba på, nemlig i melk. Kjøttet blir mørt og saftig. Kraften kan du bruke til en deilig saus.

  • 10 minutter

    Har du rester igjen etter kalkunmiddagen, kan du lage ett eller flere deilig smørbrød Etter 10 minutter kan du forsyne deg.

  • 45 minutter

    Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter og dermed har du juletapas. Det passer også utmerket på et koldtbord.

  • 1 time

    Skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det på et minimum av tid, er dette oppskriften for deg. Bakverket er klart på en time.

  • 50 minutter

    Lag en deilig terrin med rakfisk. Sammen med purre, persillerot og seterrømme blir det en herlig rett.

  • 20 minutter

    Lag en herlig rakfiskmousse med denne oppskriften. Server den som forrett eller sett den på koldtbordet.

  • 15 minutter

    Rakfisk og avokado passer glimrende sammen. På 15 minutter kan du servere en deilig rett til alle som setter pris på.

  • 40 minutter

    Lag et skikkelig rakfisklag. Rakfisk skal lukte lett syrlig og modent, men likevel friskt, omtrent som en godt lagret ost. Her rakefisk på tradisjonelt vis.

  • 20 minutter

    Dette er den klassiske måten å servere rakefisk på, nemlig med løkringer. Enklere blir det ikke.

  • 15 minutter

    Til denne retten er det helt supert å bruke rester etter rakefiskmåltidet. Eller når du bare må ha rakefisk midt i uka.

  • 20 minutter

    Om du synes det er en spesiell lukt av rakefisk skal du prøve denne oppskriften med gammelost til. Vi lover deg en smaksopplevelse av beste slag.

  • 20 minutter

    Har du rester av julepålegg kan du lage den herlig retten Quesedilla med julepålegg og ridderost. 2 som smårett, eller 1 som hovedrett. Her er oppskriften.

  • 15 minutter

    Har du pinnekjøtt til overs etter at julefeiringen er over kan du bruke det til å lage en burger helt utenom det vanlig. Vi kan love deg jubel rundt bordet hvis du følger denne enkle oppskriften.

  • 45 minutter

    Har du rester etter julematen skal du lage denne deilige suppen. Poteter, jordskokk og det du har igjen blir til en deilig rett. Og så får restene ben å gå på.

  • 3 timer

    Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

  • 3 timer

    Noen forspiser seg på pinnekjøtt og så mye at de går lei. Ved å forandre litt på tilberedning og tilbehør, som i denne oppskriften, skal det godt gjøres å miste lysten på en middag til. Da er du dessverre ikke en ekte pinnekjøttelsker.

  • 30 minutter

    Rester av pinnekjøtt får nytt og spennende krydret liv med denne oppskriften.

  • 1 dag 2 timer

    Når du lager pinnekjjøttet med rødvin og aprikos får du en smaksopplevelse som er herlig

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken