Mangle liker ikke julekaker fordi de er så tørre. Disse små knyttene er sprø utenpå og myke inni. Og ikke minst er de veldig raske å lage nå bare noen dager før jul.
Mangle liker ikke julekaker fordi de er så tørre. Disse små knyttene er sprø utenpå og myke inni. Og ikke minst er de veldig raske å lage nå bare noen dager før jul.
Om det heter julebrød eller julekake, avhenger av hvor i landet du bor. Men at begge navnene har lange tradisjoner er det liten tvil om. Her er en veldig deilig variant.
Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.
Dette er krumkaker slik mormor lager de og er en av de største favorittene blant våre julekaker og de syv slag.
Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.
Disse småkakene med mandler, nougatfyllet og nøtte-karamell-toppingen gjøre disse små munnfullene store og uimotståelig gode.
Sufflé er skikkelig sekstitallsmat som fortjener en renessanse. Her har vi brukt lutefisk
Her får lutefisken følge av de berømte ringeriksertene. Følg den enkle oppskriften. Garantert suksess.
Lutefisk er en klassiker. Oppskriften er gjerne den samme hver gang. Prøv ny variant med soyasmørsaus og ertepuré med mynte.
Slik tilbereder du lutefisk med klassisk tilbehør som ertestuing, bacon og gode poteter som de fra Ringerike.
Er du glad i lutefisk skal du prøve denne litt utradisjonelle oppskriften der kapers og brød med salsa verde setter en ekstra spiss på fisken og dermed hele måltidet.
Hvorfor ikke prøve lutefisk med hvit saus? Vi kan love deg at det smaker fantastisk.
Her er en oppskrift på tradisjonell lutefisk, men med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus passer utmerket som et alternativ til den tradisjonelle ertestuingen.
Du kan lage lutefisk av klippfisk også. Bare følg oppskriften og du vil garantert bli overrasket selv og minst gjestene dine.
Du kan ikke feire Lucia uten Lussekatter. De baker du først og fremst til Luciadagen 13. desember. De er så gode at du kan lage så mange at du kan spise dem i hele måneden.
Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.
Står tapas på menyen, må du prøve denne oppskriften med leverpostei og tranebærgele. Garantert en suksess.
Disse pepperkakene, faktisk uten pepper, lager du på en halvtime. Med en mandel på hver blir de veldig gode. Følg den enkle oppskriften.