Kjøtt

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Lag kjøttbollene slik de gjør i Hellas

  • 1 time

    Disse asiatiske biffspydene er knallgode. Har du ikke «innegrill», blir resultatet like godt i en steikepanne. Prøv denne superenkle oppskriften.

  • 30 minutter

    Med denne kombinasjonen møtes pølseelskeren og veggisen i full enighet. Bare husk på å lage nok ratatouille.

  • 20 minutter

    Det er veldig enkelt å lage denne retten når du har godt kjøtt og tilbehøret som du finner i oppskriften. Den lager seg nesten selv mens dere sitter rundt bordet.

  • 30 minutter

    Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte siden det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekes raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

  • 30 minutter

    Å steke en hel filet er vel selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter? Her har vi laget et alternativ med sør-europeiske inspirasjoner.

  • 30 minutter

    Kalvekjøtt er delikat og mørt. Derfor trenger det forsiktig varmebehandling for ikke å bli tørt. Sautering, rask steking i panne er perfekt.

  • 1 time 30 minutter

  • 1 time

    Du må lage en rett med det deilige lammekjøttet. Her er vårt forslag.

  • 2 timer

    Svinekam glasert med sennep og urter til gir deg en ny smaksopplevelse. Følg den meget enkle oppskriften du får her.

  • 20 minutter

    Pølser er også godt i en gryterett som i denne med grønne bønner i.

  • 40 minutter

    Når du kombinerer den nydelig kalvefilet med jordskokkpuré, ristet østerssopp og minisavoykålda, kan du venner til middag.

  • 20 minutter

    Tykke, saftige og riktig trivelige danske kjøttkaker. Enkle er de å ha med å gjøre også – som alle dansker. Det er deilig å spise dansk i Norge!

  • 40 minutter

    En saftig skive av lammelåret trenger egentlig bare poteter ved siden av. Får du ikke tak i lammelårskiver, kan du bruke koteletter. De trenger normalt litt kortere varmebehandling.

  • 30 minutter

    Får du tak i kvalitetskjøtt av svin, blir dette en feststemt middag. Da trenger du bare brokkoli, smørstekte poteter og en fløtesaus for å skape skikkelig magi.

  • 3 timer 40 minutter

    Knokene på svin har ikke opplevd samme hypen som lammeskanker, men det er det ingen grunn til, for du kan lage mye godt med disse.. Det er denne retten et bevis for.

  • 6 timer

    Det tar tid å lage denne retten, men du verden, hvor godt dette er, Den som venter på noe godt..

  • 30 minutter

    Det er en grunn til at tournedos er en klassiker blant biffer, den er saftig og mager på samme tid. Og trenger en god saus ved siden av.

  • 2 timer

    Hvis du synes utbening av kjøtt er komplisert, han du be slakteren/folk i kjøttdisken om hjelp - eller kjøp en ferdig surret stek. Den kan du åpne, fylle og surre på nytt. Smaken er uansett sikret.

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken