Kjøtt

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Lag kjøttbollene slik de gjør i Hellas

  • 1 time

    Disse asiatiske biffspydene er knallgode. Har du ikke «innegrill», blir resultatet like godt i en steikepanne. Prøv denne superenkle oppskriften.

  • 30 minutter

    Med denne kombinasjonen møtes pølseelskeren og veggisen i full enighet. Bare husk på å lage nok ratatouille.

  • 20 minutter

    Det er veldig enkelt å lage denne retten når du har godt kjøtt og tilbehøret som du finner i oppskriften. Den lager seg nesten selv mens dere sitter rundt bordet.

  • 30 minutter

    Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte siden det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekes raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

  • 30 minutter

    Å steke en hel filet er vel selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter? Her har vi laget et alternativ med sør-europeiske inspirasjoner.

  • 30 minutter

    Kalvekjøtt er delikat og mørt. Derfor trenger det forsiktig varmebehandling for ikke å bli tørt. Sautering, rask steking i panne er perfekt.

  • 1 time 30 minutter

  • 1 time

    Du må lage en rett med det deilige lammekjøttet. Her er vårt forslag.

  • 2 timer

    Svinekam glasert med sennep og urter til gir deg en ny smaksopplevelse. Følg den meget enkle oppskriften du får her.

  • 20 minutter

    Pølser er også godt i en gryterett som i denne med grønne bønner i.

  • 40 minutter

    Når du kombinerer den nydelig kalvefilet med jordskokkpuré, ristet østerssopp og minisavoykålda, kan du venner til middag.

  • 20 minutter

    Tykke, saftige og riktig trivelige danske kjøttkaker. Enkle er de å ha med å gjøre også – som alle dansker. Det er deilig å spise dansk i Norge!

  • 40 minutter

    En saftig skive av lammelåret trenger egentlig bare poteter ved siden av. Får du ikke tak i lammelårskiver, kan du bruke koteletter. De trenger normalt litt kortere varmebehandling.

  • 30 minutter

    Får du tak i kvalitetskjøtt av svin, blir dette en feststemt middag. Da trenger du bare brokkoli, smørstekte poteter og en fløtesaus for å skape skikkelig magi.

  • 3 timer 40 minutter

    Knokene på svin har ikke opplevd samme hypen som lammeskanker, men det er det ingen grunn til, for du kan lage mye godt med disse.. Det er denne retten et bevis for.

  • 6 timer

    Det tar tid å lage denne retten, men du verden, hvor godt dette er, Den som venter på noe godt..

  • 30 minutter

    Det er en grunn til at tournedos er en klassiker blant biffer, den er saftig og mager på samme tid. Og trenger en god saus ved siden av.

  • 2 timer

    Hvis du synes utbening av kjøtt er komplisert, han du be slakteren/folk i kjøttdisken om hjelp - eller kjøp en ferdig surret stek. Den kan du åpne, fylle og surre på nytt. Smaken er uansett sikret.

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken