Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke!
Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke!
Denne suppen er fylt med smak av lam, chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss
Har du forsøkt å marinere lammeribbe? Prøv denne oppskriften og du vil garantert gjøre det igjen.
Lammeribbe kan brukes på mange måter, denne oppskriften er inspirert av Camargue i Sør-Frankrike.
Denne retten lager seg nesten selv i ovnen. I mens kan du gjøre andre ting som eksempelvis å gå en tur. Følg den enkle oppskriften
Geitekjøtt er fantastisk mørt og rimelig med et stort bruksområde. Begynn med denne grilloppskriften om du ikke har prøvd dette kjøttet før.
Honningglasert lammeribbe er snaddermat. Med chili og hvitløk setter du en ekstra spiss på retten. Her er oppskriften.
Carne no tacho com couve er fårikål på brasiliansk. Men smaker ikke som norsk fårikål. Prøv så får du smaken av en annen måte å lage lammet på.
En nydelig gryterett med eksotiske krydder. Smaker godt en kald vinterdag.
Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.
Lag en lammegryte med fersk dill og kantareller og du vil garantert ha suksess rundt middagsbordet.
Lammekjøtt er populært i den arabiske verden. Grytekjøtt av lam passer perfekt sammen med spennende krydder, og blir så mørt at det smelter i munnen.
Dette er opprinnelig en rett som ble stekt nedgravd i jorden. Men den er like velsmakende om du lager den i ovnen hjemme.
Denne middagen serveres deg av den kjente kokken Bent Stiansen som driver restauranten Statholdergården i Oslo.
Denne oppskriften på lammestek med rødvissaus har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.
Hvis du ønsker å imponere de rundt bordet, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.
Vi har verdens beste lam i Norge. Det er særlig i påskehøytiden vi lager gode lammeretter. Her er en spennende oppskrift på lammestek med ansjospesto.
Lammestek må ikke nødvendigvis stekes. Du kan også legge den i en gryte. Sett den inn i ovnen med rødvin, urter og grønnsaker.
Hvis du synes utbening av kjøtt er komplisert, han du be slakteren/folk i kjøttdisken om hjelp - eller kjøp en ferdig surret stek. Den kan du åpne, fylle og surre på nytt. Smaken er uansett sikret.
Lammesteken må få godgjøre seg lenge i ovnen. Der får den smak av rosmarin og hvitløk. Så gir den et annet sausefølge enn vanlig.