Denne klassiske italienske oppskriften er perfekt for mørke høstkvelder. Pakket med av god smak av deilig gresskar og aromatisk salvie.
Spaghetti alla Bottarga heter denne klassiske retten fra Sardinia i Italia.
Velg hele tomater uten skinn. Og lag en stor porsjon, for denne sausen får du glede av til mange andre retter, med eller uten pasta, og ikke minst pizza.
Få retter løfter stemningen rundt middagsbordet som en lasagne. Her får den følge av en frisk salat.
Det er auberginens kjøttaktige struktur og høye innhold av fiber som gjør den så anvendelig i vegetarretter. Prøv penne-pasta med aubergine.
Denne retten er en sikker vinner i barnefamilier. Den er nemlig superrask å lage og inneholder både pølser og pasta.
Rosenkål i pastaretten er ikke akkurat vanlig og i hvert fall ikke spansk. Men det gir den ekstra metthetsfølelse. Også fordi mengden spekepølse, i dette tilfellet chorizo, må holdes nede i en slik rett.
Her er en oppskrift på en deilig pastarett med valnøttpesto Den kan du lage med eller helt uten kjøtt.
Gnocchi er veldig enkelt å lage. Tar bare litt lengre tid enn å koke poteter. men du får utrolig mye igjen for innsatsen. Kanskje smaker de aller best dagen etter når du steker dem i pannen og serverer dem til fisk eller kjøtt. De kan også friteres.
Det er smaken av Sicilia som gir denne pastaretten karakter, og laks bidrar med proteiner. Vil du ha en vegetarisk vri, kan du droppe laksen.