Brun kjøttdeig i en varm panne. Tilsett passata (most tomat) sammen med tomatpuré, finhakket hvitløk og sjalottløk samt hakket oregano og muskatnøtt. La trekke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.
Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.
Tips:
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.
Slik lager du pastasaus med denne oppskriften
De beste pastaoppskriftene finner du her
Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig