Slik lager du enkelt lasagne
Foto: Istock

Slik lager du enkelt lasagne

Denne oppskriften på den italienske favorittretten lasagne er litt enklere å lage. Likevel smaker den fortreffelig.

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeig i en varm panne.
  2. Tilsett passata (most tomat) sammen med tomatpuré, finhakket hvitløk og sjalottløk samt hakket oregano og muskatnøtt. La trekke i noen minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten.
  5. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.
  6. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full.
  7. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
  8. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

Tips:
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av. Slik lager du pastasaus med denne oppskriften  

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her