Enkel lasagne
Apéritif

Enkel lasagne

Det jukses selvsagt i denne oppskriften for å kutte ned på tiden. Lasagne er jo en lagvis smaksopplevelse av lasagneplater, tomatsaus og bechmelsaus med ost.

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeig i en varm panne.
  2. Tilsett pastasausen sammen med hakkete tomat og la trekke i 6-7 minutter. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av den revne osten.
  3. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske og tilsett friske urter til slutt.
  4. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang ildfast form til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen.
  5. Legg alu-folie over og stek ved 180 grader i ca. 25 minutter før du tar av folien og steker videre i 20 minutter.
  6. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

Tips: Det smaker veldig godt med hvitløksbrød ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på lasagne 

Slik lager du pastasaus med denne oppskriften  

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her