Ingen kjøpeprodukter kan hevde seg mot den hjemmelagede varianten av majones. Den holder seg lenge i kjøleskapet og du kan krydre den i utallige varianter.
Ingen kjøpeprodukter kan hevde seg mot den hjemmelagede varianten av majones. Den holder seg lenge i kjøleskapet og du kan krydre den i utallige varianter.
Puré av grønnsaker er mesterkokkenes triks for å gi en rett ekstra farge, smak og en annen konsistens.
Her er oppskriften på en maderiasaus som er rask og enkel å lage. Du kommer helt sikkert til å bli fornøyd med resultatet.
En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker
For den som er glad i Midtøstens kjøkken, er libanesisk 7 krydder uunnværlig.
Det er kjempelett å lage tacokrydderet selv. Fyll det på et glass med tett lokk. Lag en stor porsjon når du først er i gang.
Potetmos kan du bruke til svært mange retter. Her en oppskrift på en skikkelig god mos. Den er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok Hellstrøm jr.
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Denne kålrotstappen har flott farge og det er det gulroten som sørger for. Passer til røkt og salt kjøtt, til pinnekjøttet, og deilig stekt bacon eller bayonneskinke.
Denne spanske tomatsausen passer perfekt til spanske kjøttboller og å ha på tapasbordet
Chutney er mest kjent som det kryddersterke «syltetøyet» som serveres sammen med indisk mat. Det er også et veldig artig følge til assortert ost eller til spekemat.
Slik lager du kryddersmør à la Sørstatene. Det passer suverent til grillede maiskolber. Her er kryddersmøret du og hele familien vil elske.
Koriander og lime gir østerssmaken et godt løft med denne dip-sausen.
En klassisk ranchdressing har en lett syrlig smak og er perfekt som dip til grønnsaker eller tilbehør til kjøtt og fisk.