Mange elsker hollandaisesaus Her får du oppskriften på hvordan du lager den klassiske varianten.
Kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til en rekke kinesiske retter, spesielt fra Sichuan-provinsen. Kombinasjonen av olje og tørket chili gir en lysende rød chiliolje, som gir et ekstra kick både til dumplings og nudleretter.
Bakte rotgrønnsaker smaker herlig. I denne oppskriften er det gulrot, sellerirot, kålrot og rødbete som får et dryss kanel før de bakes i ovnen.
Denne dipen kan brukes som saus til fisk eller kjøtt samt til grønnsaker.
Tilbered ris på japansk vis. Her en den enkle og smakfulle oppskriften som gir deg ris slik den virkelig skal smake.
Lag potetmosen slik italienere gjør det med soltørkede tomater og oliven. Den passer utmerket til mange retter. Her er oppskriften.
Denne krydderblandingen brukes i alt fra kjøtt, fisk, grønnsaksretter, pasta, pizza. Alt hva det italienske kjøkken byr på.
Denne dressingen er uslåelig på salater - grønne som blandede. Passer ypperlig for veganere.
De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.
Har du lyst på en marinade som virkelig setter fart på smaksløkene, skal du bruke denne der både ingefær og chilli setter fart på kjøttet.
Denne oppskriften kommer fra det nordlige India, der de dyrker både kassia og en spesiell gulrot som er full av smak og nesten vinrød.
Bechamel er fransk for hvitsaus. Den er mer enn en saus, også basis for en lang rekke retter som lasagne.