Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Syltet gresskar er deilig som tilbehør til kjøttretter, og setter en pikant spiss på fiskesuppe.
Er du på jakt etter en marinade som passer meget godt til lyst kjøtt som kylling, kalkun og svin? Da er dette oppskriften skal bruke.
Dette er tilbehøret som smaker herlig til kjøttretter, og ikke minst supert til pølser.
Fondantpoteter fortjener å få sin storhetstid tilbake. I denne oppskriften dampes potetene i øl og ender opp som en nydelig delikatesse.
Rødbeter, også økologiske, er blitt veldig lette å finne i butikkenes grønnsakshyller. Og er perfekte å ty til nå på senvinteren.
Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.
Det er utrolig lite som skal til for å forvandle stangselleri til noe helt annet enn det du er vant til. Prøv Ovnsbakt stangselleri. Det er en rett i seg selv.
Her oppskriften på en salsa som ikke brenner på tunga. Server den til fredagstacoen sammen med nachos eller som tilbehør til pølser, og annen grillmat.
Sausen kan fryses, lag derfor gjerne dobbel porsjon. En sterk og kraftig saus som smaker godt en kald vinterdag.
Denne retten er søt, men det er ikke en dessert. Amerikanerne serverer den som tilbehør til kalkunen. Prøv du også.
Denne oppskriften på Tzatziki er veldig enkel å lage og samtidig tilsvarende deilig. Den passer veldig godt til både grillet kjøtt og fisk, og selvfølgelig på koldtbordet som dip.
En riktig deilig oppskrift får du her og navnet tilsier kommer den ikke til å brenne i munnen.
Denne oppskriften har en smaksforsterker som heter ansjos som kler potetene og hvitløken veldig godt.
Her er en enkel oppskrift på Kimchi som er Koreas nasjonalrett. Den består for det meste av fermenterte grønnsaker. Her finner du hvordan lager den.