Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenI juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.
Les hele saken-
TEST
Det mest spennende er uten alkohol
Vinmonopolets satsing på alkoholfrie alternativer fortsetter, og bærer frukter.
-
TEST
Noen nyheter i basisutvalget i juli må spares til høsten, men det finnes løsning for umiddelbar nytelse også
Det er særlig et par hvitviner fra Azorene som topper kulhetsskalaen, så kan du vente med aglianicoene når viltet kommer på menyen.
-
TEST
Noen burgundprodusenter har virkelig lyktes med 2022-årgangen
Faiveley er en av dem som nailer den noe atypiske litt fete og søte burgundårgangen 2022. Det er noen av i alt 800 testede nyheter i juli.
-
TEST
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2023 og 2022, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.
-
TEST
Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.
Les hele sakenEndelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.
Les hele sakenLag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.
Les hele sakenMiks en sørlandsk latino-drink i kveld
Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursElegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret
Glad i fransk mat og vin? Ja, da må du få med deg denne smakfulle opplevelsen den 10. oktober.
Les hele saken -
Kommende kursBli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.
Les hele saken -
Kommende kursOppdag tyske viner i verdensklasse
Bli med på en spennende rundreise i Pfalz vinmarker den 9. september med den anerkjente tyske vinprodusenten, Von Winning.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!
Les hele saken
Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis: moules mariniere
Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.
Les hele sakenBak en lekker blåbærterte
Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.
Les hele sakenTest en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.
Les hele sakenTopp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.
Les hele sakenDisse grillspydene blir dagens høydepunkt
Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Kylling og sjømat kan fint kombineres på en og samme tallerken
Havkylling høres unektelig ut som en gedigen spøk, men når smaker fra land og hav kombineres, får vi et lekkert og spennende smaksbilde.
Les hele sakenFennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.
Les hele sakenDette er folkefavoritten blant oslorestaurantene
Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.
Les hele sakenBjørn Svensson gir seg fan ikke
Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».
Les hele sakenMed sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk
Kombinasjonen av gulrot og blåskjell gir denne fiskemiddagen mye karakter og et sommerlig preg.
Les hele sakenHyggelig personal viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner
Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke verken sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer. Folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.
Les hele sakenEn salat skal både være sprø og myk - her får du alt dette og mer til
Salatbladene og wasabiertene konkurrerer om sprøheten, mens tartaren av ishavsrøye og avocadoen om mykheten.
Les hele sakenSike pakker med kylling feta- og chili er perfekt for utendørsmåltidet
De kan nemlig spises varme, lune eller kalde - uten å miste smaken. Men kan også varmes opp eller spises som de er dagen etter, om det blir rester.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.
Les hele sakenVannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Vannmelon gjør den ekstra leskende og fruktig.
Les hele sakenHer kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.
Les hele sakenBli med på østerssafari i Vadehavet
I den danske delen av Vadehavet er det østers i tonnevis, og ved lavvann tørrlegges østersbankene slik at man fritt kan plukke delikatessen opp fra sandbunnen. De kan spises på stedet, eller på en lokal restaurant med kreativ garnityr.
Les hele sakenSå gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.
Les hele sakenMed denne vinen i glasset gjenskapes Roma-stemningen
Men også områdets eldgamle historie, for vinene fra denne produsenten er unike på flere måter.
Les hele sakenSjeldent god hvitvin for pengene
Om 200 kroner er ditt maksbudsjett, er det ingen grunn til å ta til takke med hva som helst. Her får du superseriøs vin for hver krone.
Les hele sakenSe alt det gode du kan lage med blomkål
Her får du 10 lettlagete oppskrifter hvor denne fantastiske råvaren er i høysetet.
Les hele sakenBli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet
Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Falstaff gir Michelin konkurranse
Endelig er hele landet representert i en restaurantguide med 130 restauranter fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord er vurdert – noe som har gitt den mest omfattende norske restaurantguiden på lenge.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen
Fyr opp grillen og lag en amerikansk klassiker.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Denne fiskegryten smaker perfekt av sommer
Varierte og fargerike grønnsaker gir et godt smaksbidrag til både safranbuljongen og flyndren. Hvitvin med karakter må til, her får du flere forslag.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse
Ukens drink, Sea Breeze, er en populær sommerdrink som normalt består av tre ingredienser. Så ikke på baren Eero på toppen av Ambassaden i Oslo, hvor den er et populært innslag i sommer.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Om sommeren bytter vi ut kanelbollene med disse vaniljesnurrene
Nybakte boller er alltid velkommen, også til kaffekosen om sommeren. Disse gjør jobben.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Slik smaker den spanske sommerfavoritten txakoli i toppklassen
Den nordspanske hvitvinen txakoli kommer nemlig i flere stiler. Denne som kommer fra den minst kjente delen av baskisk vinland, byr på topp konsentrasjon i tillegg.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Denne sommerlige rødvinen byr på ekstraservice
Den har nemlig innlagt termometer i etiketten som indikerer korrekt drikketemperatur.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2023 og 2022, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons
Det hvite torskekjøttet står som en herlig kontrast mot den varmrøde karrien. De andre ingrediensene byr også på mye smak.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek
Fersk hvalkjøtt er i sesong en stund til. Overrask derfor med en for mange uvant måte å servere denne delikatessen på.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Det mest spennende er uten alkohol
Vinmonopolets satsing på alkoholfrie alternativer fortsetter, og bærer frukter.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Det nærmeste du kommer Burgund i Portugal
Baga og Bairrada har lenge blitt kalt Portugals Burgund, og denne lever sannelig opp til drømmen.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Sørg for å ha rocky road i fryseren, det smaker ekstra godt i sommervarmen
Rocky road er en type konfektkake som ikke skal stekes helt tørr, men være seig tvers gjennom. Derfor er den perfekt å servere rett fra fryseren.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Noen nyheter i basisutvalget i juli må spares til høsten, men det finnes løsning for umiddelbar nytelse også
Det er særlig et par hvitviner fra Azorene som topper kulhetsskalaen, så kan du vente med aglianicoene når viltet kommer på menyen.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Portugiserne kan sjømat, også vinene som hører til – her får du supergod valuta for pengene
Viner laget med ekstra godt håndlag til en veldig god pris er perfekte elementer til sommerens meny.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Noen burgundprodusenter har virkelig lyktes med 2022-årgangen
Faiveley er en av dem som nailer den noe atypiske litt fete og søte burgundårgangen 2022. Det er noen av i alt 800 testede nyheter i juli.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Har du rester av hval, blir de til en saftig wrap
Hvalkjøtt er både lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Og en perfekt ingrediens i en lettlaget rett som dette. Hvor du med stort hell kan bruke rester.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje
Har du ikke skalldyrkraft, kan du fint bruke fiskekraft. Denne sausen kan du dessuten servere til alle typer hvit fisk.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Det er ikke mer enn en stekt reke som skal til for å gjøre biffen ekstra interessant
Surf & Turf er et begrep man benytter om mat som består av både kjøtt og fisk. Som selvsagt kommer fra USA hvor det er hummer som brukes. En eller to tigerreker gjør også susen. Ikke minst er det mye rimeligere.
Les hele saken