Dagens rett

Baconsurret svinefilet fylt med urter, hvitløk, chili og kremost

Baconsurret svinefilet med fyll

Baconsurret svinefilet med fyll

Det er ikke mye som skal til for å endre et ellers så enkelt og greit utgangspunkt til noe helt spesielt.
11 Februar 2022 - 01:00

Når du fyller en svinefilet med urter, krydder, hvitløk og ost og deretter pakker den inn i bacon, må det bare bli godt. Ikke er det vanskelig heller. Er du usikker på om du får til å steke kjøtt gjennom, kan du bruke steketermometer, og la det stoppe på 65-70 grader avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker kjøttet. Ellers er fingermetoden like god. Trykk på kjøttstykket med en finger. Når det kjennes litt fast, men ikke hardt, er det perfekt stekt. 

Og denne retten kan lages like bra på grillen som i kombinasjonen av stekepanne og ovn.

Lyst til å lage en annen rett med svinefilet byr på mange andre oppskrifter

Baconsurret svinefilet fylt med urter, hvitløk, chili og kremost

Baconsurret svinefilet fylt med urter, hvitløk, chili og kremost

Fremgangsmåte

  1. Bland kremost, hakket hvitløk, chilisaus og hakkede urter til fyllet. 
  2. Del svinefileten på langs nesten tvert igjennom og brett den ut. Smør kremostblandingen på kjøttet og rull den sammen. 
  3. Surr bacon tett rundt hele fileten, og bind det fast med bomullshyssing.
  4. Pensle fileten med litt olje, og grill den i til sammen ca. 12-15 minutter på middels varme. Snu ofte. 

I panne og ovn: Brun den i varm stekepanne på alle sider. Etterstek i ovn ved 175 grader i 8-10 minutter.

Bruker du steketermometer: Fileten er medium stekt når termometeret viser 65 grader og gjennomstekt ved 70 grader.

Bruker du fingermetoden: Trykk på kjøttstykket med en finger. Når det kjennes litt fast, men ikke hardt, er det perfekt stekt. 

Server med grønnsaker og ovnsstekte poteter.

Lyst til å lage en annen rett med svinefilet byr vi på mange andre oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her