Dagens rett
Biff i snøre med kremet løk er en perfekt vri på en høstlig søndagsmiddag
Foto: (LauriPatterson)

Biff i snøre med kremet løk er en perfekt vri på en høstlig søndagsmiddag

Om dagens rett kan man si at den henger i et tynt snøre, men med motsatt betydning, for her er det nær sagt umulig å gjøre noe galt. Samtidig som smaken gir full klaff for alle forventninger. .
09 September 2023 - 00:00

Det høres kanskje vulgært ut å "koke" en mør ytrefilet, men dette må prøves, for smaken blir helt utrolig god. Godt hjulpet av høstens gode grønnsaker selvsagt.

Biff med kremet løk

Biff med kremet løk

Fremgangsmåte

  1. Skrell grønnsakene og skjær dem i staver.
  2. Ha i kraft (evt.buljongterning+vann) i en stor kjele.
  3. La grønnsakene koke opp i kraften. Tilsett urter.
  4. Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke.
  5. Kok buljongen til grønnsakene har myknet noe, men fremdeles gir tyggemotstand.
  6. Heng i kjøttet og la det trekke 6-7 minutter til det er svakt rosa inni.
  7. Ta opp kjøttet, klipp bort hyssingen og la det "hvile" litt.
  8. Smak buljongen til med salt og pepper.
  9. Skjær kjøttet i tynne skiver.
  10. Ha grønnsaker, urtebuljong i varme dype og vide tallerkener og legg på kjøttet.
  11. Ha kremet løk på toppen av hver biff.
  12. Alt bør være skikkelig varmt.
  13. Kremet løk:
    Kok løken mør i vann.
  14. Hell av vannet og tilsett kremfløte og eddik i kjelen.
  15. Kok opp og la koke i 5 minutter til den tykner.
  16. Smak til med salt, pepper og finhakket gressløk.
  17. Kjør med stavmikser til jevn saus. Hold varm.

Tips: Server mandelpoteter og gele av rips, rognebær eller solbær i tillegg.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her