Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Blåskjelloppskrifter med øl

 

Moules Dark Bayer

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 Moules Basis Gryte (følg link)
½ flaske bayerøl
½ stk sjalottløk
1 hvitløk
5 persille

Fremgangsmåte

Bruk to gryter. Surr sjalottløk, hvitløk, tilsett bayer og persille i en gryte og kok under lokk i ca. 4 min. Lag Moules basisgryte, tilsett bayer blandingen når skjellene har åpnet seg. Rist, kok opp og server.

Tips: Det er best å dampe 1 kg blåskjell om gangen. Dersom du vil dampe større porsjoner bør du bruke en stor vid kjele.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Blåskjellpanne for ølelskere

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
stk
1 stk
flasker Frydenlund bokkøl evt. Frydenlund bayer

Fremgangsmåte

Grønnsakene kuttes i terninger og surres myke i smør/olje. Ha i krydderet. Hell på en flaske øl, la koke litt inn. Damp blåskjellene oppå kraften under lokk til de åpner seg.

Serveres umiddelbart med varmt brød og kald pils!
Tips: Kraften kan siles og brukes til supper, fjern da laurbærbladet før oppbevaring.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen