DAGENS RETT: Kyllinggryte og couscous

Dagens rett Kyllinggryte og couscous

Denne kyllinggryten får bein å gå på

I dagens oppskrift får kyllingfileten internasjonalt følge og et herlig kick fra chili. Pass på å lage ekstra stor porsjon.

Kylling er mild og barnevennlig. Couscous og kikerter er også runde smaker. Derfor trenger denne retten litt krydderstyrke i form av chili. Hvor kraftig kicket skal være, er opp til deg og de andre rundt middagsbordet. Men glem for all del ikke salat til.

Her får du inspirasjon til salater

Enda flere gode oppskrifter med kylling 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllinggryte og couscous

Fremgangsmåte

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Skrell og grovhakk hvitløken. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløken. Krydre med salt og pepper.

Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning.

La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.

Skyll de ferdigkokte kikertene i kaldt vann og la dem renne av.

Riv skallet av sitronen og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i 2 minutter til.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous.

Tips: Her bruker vi en knust chilipaste (sambal oelek) som du kan finne i de fleste velassorterte butikker, men du kan også erstatte dette med ½ ts finhakket chili.

Vi har hundrevis av kyllingoppskrifter å by på

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen