Dagens rett

Biff med rotfruktsrisotto

Slik lykkes du med biffen
Foto: (Matprat/Synøver Dreyer)

Slik lykkes du med biffen

Biff er alltid velkommen på en fredagkveld. Denne oppskriften har noen detaljer som gir måltidet er ekstra løft.
Redaksjonen
26 Oktober 2018 - 01:00

Det er ikke så mye som skal til for å bli en god biffkokk. Bare følg denne enkle oppskriften som har et litt annet tilbehør enn du kanskje er vant til. La pommes frites eller bakte poteter få en pause til fordel for en risotto med rotfrukter.

Og rotfruktene er ekstra gode nå. Derfor passer de ekstra godt i en rett som denne.

Her finner du flere gode rotfruktoppskrifter 

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Biff med rotfruktsrisotto

Biff med rotfruktsrisotto

Fremgangsmåte

Risotto:
Finhakk løken. Vask og skrell sellerirot og gulrøttene og skjær de i små firkanter på ½ cm.
 

Stek grønnsakene i en gryte med smør. Ha i den finhakkede hvitløken det siste minuttet. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt.

Tilsett buljong (utblandet i vann) litt etter litt og la risen nesten absorbere all buljongen før du tilsetter mer. Pass på å røre i risottoen hele tiden og kok den til den er som en tyktflytende grøt.

Ha i smør og parmesan (revet) i risottoen og smak til med salt og evt pepper. Rør inn den finhakkede persillen.

Biffen av ytrefilet storfe:
Ta biffen ut av kjøleskapet en god halvtime før det skal stekes slik at det har romtemperatur.
 

Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels høy varme til kjøttsaft begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem (medium stekt, klar saft - godt stekt).

La biffene hvile i 5 minutter. Server gjerne en god salat ved siden av.
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne
Godbiter i pollisten

Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne

Den er både fyldig og konsentrert og åpner seg mer og mer for hver slurk. Men aller best blir den om den får lov å hvile i en kjeller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen
Dagens rett
Fransk løksuppe

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen

Løksuppe er som skapt for kalde og mørke desemberkvelder. Etter å h inntatt en solid og varmende porsjon er sofaen neste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene
+
Ukens vin

De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene

At disse vinene har noe med jul å gjøre, er selvsagt bare min fantasi, og at jeg ikke liker julepyntede viner. Det er innholdet som betyr noe, og dette er i en egen liga.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag leverposteien selv i år
Julemat
Hjemmelaget leverpostei

Lag leverposteien selv i år

Inviter noen venner til et juleverksted hvor dere lager leverpostei sammen og benytter anledningen til å smake på godsakene. Selvsagt med en forsmak på julen i drikkefølget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne
Godbiter i pollisten

Synes du pinot noir kan være litt for veik, prøv denne

Den er både fyldig og konsentrert og åpner seg mer og mer for hver slurk. Men aller best blir den om den får lov å hvile i en kjeller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen
Dagens rett
Fransk løksuppe

Med dette til middag kan du nyte resten av kvelden i sofaen

Løksuppe er som skapt for kalde og mørke desemberkvelder. Etter å h inntatt en solid og varmende porsjon er sofaen neste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode
Dagens rett
Panerte kjøttkaker med smørsurret gulrot og squash - og potetmos til

Når kjøttkakene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Nå kan du bevise at dine egne kjøttkaker er minst like gode som mors. Kjøp inn kjøtt- eller karbonadedeig og lag deg noe tradisjonsrikt og godt. Kjøttkaker smaker fortreffelig, og spesielt når vi har noe sødmefylt rødt i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene
+
Ukens vin

De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene

At disse vinene har noe med jul å gjøre, er selvsagt bare min fantasi, og at jeg ikke liker julepyntede viner. Det er innholdet som betyr noe, og dette er i en egen liga.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her