Dagens rett

Spekket fiskefilet, oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Gjør deg ekstra flid med fiskemiddagen

Gjør deg ekstra flid med fiskemiddagen

Spekket filet av steinbit eller annen hvit fisk servert med oliven- og splittertkompott og pistou med dijonsennep kommer alle til å applaudere.
Redaksjonen
30 Januar 2021 - 01:10

Steinbit er en fiskesort som også fiskevegrere kan like. Men får du ikke tak i steinbit, kan du godt bruke torsk, lysing, sei eller annen mager hvit fisk i denne retten. At fisken er mager, er en fordel siden det er hele poenget med å spekke.

Se det store utvalget i fiskeoppskrifter

Men tilbehøret fungerer sågar til laks eller ørret. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Fremgangsmåte

Fisk:
Krydre og frys spekket. Lag små lommer i fisken med en tykk pinne og press spekket i hullene. Krydre og brun fileten i litt olje. Stek ferdig i forvarmet ovn ved 150 grader.

Pistou med sennep:
Knus hvitløken, sennep og salt i en morter til det blir en puré.

Tilsett basilikumbladene og fortsett med å knuse til det er en grov puré. Bland inn oljen i en tynn stråle til du har en jevn puré.

Oliven- og splittertkompott:
Skyll ertene og dekk med kraft. Kok opp og skum av. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk og la det koke i 10 minutter til. Ha så i selleri og oliven og la dette småputre i 5 minutter til. Bland inn smør og estragon ved servering, smak til.

Løk og gulrot:
Løken deles i tykke skiver. Brun løk og gulrot i en varm panne med litt av spekket. Skru så ned og la det surre til det er mørt. Smak til med sitron, salt og pepper.

Før severing:
Legg opp som på bildet. Drisle godt med fersk olivenolje over retten.

Tips: 
Hvis du ikke får tak i marinert spekk, kan du fettet fra en bit lettsaltet flesk. Bare husk at det kan være ganske salt.

Lyst til å lage noen annet med steinbit så finner du oppskriftene her

Se det store utvalget i fiskeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her