Andebryst er noe av det beste på kjøttfronten. Denne oppskriften kommer du garantert til å prøve flere ganger. Den er både smaksrik og enkel å lage og egner seg også som del av en større festmeny. Kanskje noe å tenke på til nyttårsmenyen?
Flotte oppskrifter og gode tips for and
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
                Fremgangsmåte
- Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
 - Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
 - Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
 - Søtpotetmos:
 - Skrell søtpoteter og mandelpoteter. Del de opp i like store biter og ha de i en kasserolle, dekk med usaltet vann og kok dem møre, sammen med vaniljestangen som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene.
 - Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
 - Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
 - Rødløkskompott:
 - La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen.
 - Ha den finsnittede nepen i rødløksblandingen og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
 - Grønnsaker: Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
 
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    94 POENG
 - 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    84 POENG