Dagens rett

Lettsaltet lammelår kokt i juleøl

Start forberedelsene i dag: Slik lager du julepyntet lammelår
Foto: (margouillatphotos)

Start forberedelsene i dag: Slik lager du julepyntet lammelår

Legger du et lammelår i salt i dag, er det klart til jul.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2018 - 01:00

Om det blir stående igjen noen slanter av juleøl i flaskene etter førjulsselskapet, skal du ikke helle det i vasken, men samle det opp og bruke det i en rett som denne.

Har du hjemmelaget julebrygg, er jo det selvsagt helt topp. Da kan du drikke det samme ølet som lammelåret er kokt i.

Det tar ikke mer enn 4-6 dager å lettsalte et lammelår, og den innsatsen lønner seg siden det gir mange gode smaksopplevelser. Velger du en mindre stykningsdel som en bog, tar det enda kortere tid. 

Slik salter du et lammelår

Du kan koke det i juleøl som her og ha det til middag, og restene bruker du på julefrokosten eller koldtbordet.

Du kan selvsagt kjøpe låret ferdig saltet eller velge et røykt lammelår som ofte er å finne i butikkhyllene i disse førjulstider. Det gir en annen smak, men matcher også veldig godt med juleølet. 

Om det skal være saltet eller røykt lammelår, er det store spørsmålet

Se alt du kan lage med lammelår

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammelår i julebrygg

Lammelår i julebrygg

Fremgangsmåte

Kjøttet trekkes mørt i Sørlands Julebrygg og kraft, sammen med grønnsakene, i 45-55 minutter. Kjøttet tas opp, kraften siles og spes med en meljevning (2 ss mel el maizenna ristes med kraft i et glass med lokk). Kok opp og hold varm.

Skjær låret i skiver og serveres med sausen, kokte eller ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker.

Slik salter du lammelåret selv

Hva liker du best? Røykt eller urøykt lammelår?

Her  er det mange oppskrifter på med lammelår

Med et så smaksrikt lammelår blir det fest

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her