DAGENS RETT: Miniburgere med rødbeter

Dagens rett Miniburgere med rødbeter

(VeselovaElena)

Du behøver ikke gi avkall på smakskraften om du dropper kjøtt

Rødbeter hr det som trengs, i hvert fall når de får følge av poteter, pinjekjerner og kikerter som her.

Om du ikke er så begeistret for rødbeter (eller synes det er mye søl på grunn av fargen), finnes det både gulbeter og polkabeter som har en mildere og mer sødmefylt smak.  Fargen blir selvsagt blekere, men smaken er i behold. 

Disse burgerne som du kan lage så store eller små du ønsker, kommer enda bedre til sin rett med en saus til. Den kan enten lages som er urtedressing, aioli eller tzatziki.  

Se alt det andre du kan lage med rødbeter 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Miniburgere med rødbeter

Fremgangsmåte

Du kan bruke enten kokte eller rå rødbeter. Skrell og skjær dem i små biter eller riv på råkostjern. Gjør det samme med potetene. Kutt selleristilken og vårløken. Hakk hvitløksfeddet. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett sitronsaft og egg og kjør til luftig masse. 

Ha i en bolle og bland med havremel. Tilsett cayennepepper, salt og pepper. Knus ristede kikerter i en morter og bland inn til passe fast masse. Du skal kunne forme boller ved hjelp av to spiseskjeer. 

Varm godt med olje i en stekepanne ved middels varme og legg bollene i. Trykk dem litt flate hvis du ønsker den formen eller behold dem runde. Stek i 3-4 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Om de kjennes faste ed et lett trykk, er de klare. 

Server med tzatziki eller aioli, og en salat.

Slik lager du ristede krydrete kikerter selv

Tips:
For vegansk versjon, utelat egg. Havremel lager du enkelt ved å ha havregryn i blenderen. Du kan også bruke kikertmel i stedet for havremel.

Her finner du mange vegetarretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: VeselovaElena

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen