Dagens rett

Kyllingrull fylt med bakt paprika, blomsterkål og potet

Slik lager du en ny vri med kyllingfiletene
Foto: (© Miguel Merino - MSTUDIO - www.mstudio.es)

Slik lager du en ny vri med kyllingfiletene

De er lettere å lage enn du kanskje tror. Oppskriften får du her.
Aase E. Jacobsen
13 Januar 2019 - 02:00

Det er smakfull cheddarost og bakt paprika som setter spissen på denne kyllingretten. Bakt paprika er søtere enn rå og gir derfor en rundere smak til retten. Selv om det tar litt ekstra tid, bør du investere i det, for smakens skyld.  

Til kyllingrullene anbefaler oppskriften blomsterkål, eller kalettes, en ganske ny kåltype i grønnsakshyllene. Men du kan selvsagt bruke grønnkål eller rosenkål om du ikke får tak i disse noe mer eksklusive småkålene.

Prøv en annen oppskrift på kyllingrull

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingrull fylt med bakt paprika, blomsterkål og potet

Kyllingrull fylt med bakt paprika, blomsterkål og potet

Fremgangsmåte

Start med å koke potetene. Del paprikaene på langs i to. Bak paprikaene ved å svi dem med skinnsiden ned i tørr panne. Etter ca 15 minutter snur du dem og lar steke noen minutter til. Pakk inn i matpapir og plast og la ligge i 15 minutter. Deretter drar du av skinnet.

Tørk kyllingfiletene med salt og pepper. Bank dem flate med en kjøtthammer. Gni inn med salt og pepper. Legg en paprikahalvel og en skive cheddar på hver. Rull den sammen og surr litt bomullstråd rundt for at den skal holde seg pen under stekingen.

Varm klaret smør i en panne og stek rullene gylne på alle sider. Sett i en ildfast form i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Etter halvgått tid, hell på hvitvinen.

Rens og kok blomsterkålen i lettsaltet vann i 8 minutter. Stek dem sammen med potetene og litt ekstra smør i samme panne som kyllingen i noen minutter.

Ta vare på kraften etter kyllingrullene. Server den og rullene med poteter og blomsterkål.

Tips: Til kyllingrullene anbefaler oppskriften blomsterkål. En ganske ny kåltype i grønnsakshyllene. Men du kan selvsagt bruke grønnkål eller rosenkål om du ikke får tak i disse noe mer eksklusive småkålene.

Prøv en annen oppskrift på kyllingrull

Sendt inn av Kalettes

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her