DAGENS RETT: Pizza på grillen

Dagens rett Pizza på grillen

(quadxeon)

Pizza smaker aller best på grillen

Den høye temperaturen gjør at du oppnår pizzaperfeksjon i bakhagen - akkurat slik som på restaurant.

Pizza er retten som aldri slår feil. Det er noe magisk med kombinasjonen av nybakt brød, tomater og smeltet ost. De fleste kan lukke øynene og forestille seg en gang de hadde et stort pizzaøyeblikk. Den knasende bunnen, den søte men skarpe tomatsausen, den gylne smeltede osten. Du sukker og kjenner at du trekker på smilebåndene. Det er effekten en skikkelig god pizza har på oss. Øyeblikket har kanskje blitt forsøkt gjenskapt i hjemmet, men den konvensjonelle stekeovnen feiler alltid. Pizza er og blir best på restaurant. 

Men hva hvis jeg sier at du kan gjenskape restaurantpizzaen hjemmet Du har helt sikkert verktøyet som trengs, men har aldri tenkt at du kan bruke det til pizza. Vi snakker selvfølgelig om vår alles kjære grill. I likhet med de tradisjonelle italienske stenovnene kan grillen oppnå høyere temperaturer og er det perfekte verktøyet for å oppnå pizzaperfeksjon i bakhagen eller på verandaen. 

Her får du gode tips til grillingen

Pizzarist eller pizzasten er å foretrekke, men vi har også inkludert en fremgangsmåte uten en slik. 

Se våre andre oppskrifter på pizza

Skaff deg dagens rett på e-post

Pizza på grillen

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

På gassgrill:
Plasser pizzasteinen på rillene og skru på gassen til medium-høy varme. La grillen varme seg opp, med lokket lukket og steinen inni. Når grillen har blitt veldig varm, rundt 300C, dette tar ca 15 minutter, tar du av lokket og plasserer pizzadeigen, som du har strukket ut til ønsket størrelse, på pizzasteinen. Ha på pizzasaus, ost, salt, pepper (eventuelt annen ønskelig topping) og pensle kantene med olivenolje. Lukk igjen lokket, og la ventilene være åpne og stek til skorpen og osten er gyllen, 7-9 minutter. La pizzaen hvile før du topper med ferske basilikumblader.

På kullgrill: 
Her er fremgangsmåten litt annerledes. Fyr opp grilllen, varm opp kullet og pass på at det er jevnt fordelt i grillen. Når kullet gløder og det ikke er flere falmmer, plasserer du pizzasteinen i midten av grillen, ha igjen lokket og la den varme seg i ca 25 minutter, og temperaturen vil være rundt 300C. Fortsett som beskrevet ovenfor.

Uten pizzasten:
Varm opp grillen til medium-høy varme, hvis du bruker kullgrill plasserer du kullene i den ene halvdelen av grillen, med gass grill skrur du en av brennerne på den ene siden. Plasser pizzadeigen, som du har strukket til ønsket størrelse, over direkte varme til den har fått grillmerker og har blitt stiv, ca 45 sekunder. Snu deigen og la den steke i 45 sekunder til på den andre siden. Skli den så over på den kaldere siden av grillen og topp med pizzasaus, ost og evt annen ønsket topping. Ha lokket over og stek i 3-4 minutter før du roterer pizzaen 180 grader og lar den steke i 3-5 minutter til skorpen er gyllen og osten er smeltet. La pizzaen hvile og topp med ferske basilikumblader.

Her finner du oppskrift på pizzadeig

Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her

Flere nydelige pizzaer finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: quadxeon

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen