Krabberisoni

Dagens rett Krabberisoni

Krabberisoni

Slå til med en ekstra smaksrik tirsdagsmiddag

Krabbeskjell, litt pasta og spinat er hovedingrediensene i denne retten som du smeller sammen på et øyeblikk. Perfekt midt i uka.

Siden tilgangen på krabbeskjell er så stor, og de ofte er på tilbud, er det lett å la seg friste. Spesielt når du vet at det ikke er så mye som skal til for å lage noe ekstra godt på kort tid. 

Men krabbeskjell kan serveres  på andre måter enn med masjones og sitron. Krabbekjøttet er perfekt i pastaretter, og i denne oppskriften er det brukt noen av de minste pastaene som finnes, nemlig risoni. Eller fregula som er min favoritt, men de må du lete litt lengre etter. Det samme gjelder bottarga som er også er en sardinsk spesialitet, nemlig saltet og tørket tunfisk- eller mullerogn. Den siste som er gul og mye rimeligere, rives gjerne til pulver og selges i glass. Den er svært holdbar og bør finnes i et hvert velassortert kjøleskap. 

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Krabberisoni

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 stk
1 pakke(r)
1 ss

Fremgangsmåte

Kok risoni etter anvisningen på pakken.

Skrell og skjær gulrot i bittesmå terninger (mire-poix). Gjør det samme med hvitløk og sjalottløk. Varm olje i en panne og fres til mykt. Tilsett matfløte og kok inn. Smak til med sitron. Rør inn spinaten litt etter litt til den er myk. Grav krabbekjøttet ut av skjellene og rør det luftig. Bland den inn massen og rør godt. Varm opp og server med posjerte egg og revet parmesan på toppen.

Tips:
I stedet for risoni kan du bruke fregula (sardinske pastakuler). Får du tak i bottargapulver (tørket og revet tunfisk- eller mullerogn) smaker det ekstra godt oppå eggene. Godt salt er også bra.

Slik posjerer du egg:
Kok opp vannet til eggene sammen med eddik, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp, et ad gangen og ha dem i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen