Dagens rett

Krabberisoni

Slå til med en ekstra smaksrik tirsdagsmiddag

Slå til med en ekstra smaksrik tirsdagsmiddag

Krabbeskjell, litt pasta og spinat er hovedingrediensene i denne retten som du smeller sammen på et øyeblikk. Perfekt midt i uka.
Aase E. Jacobsen
03 November 2020 - 01:00

Siden tilgangen på krabbeskjell er så stor, og de ofte er på tilbud, er det lett å la seg friste. Spesielt når du vet at det ikke er så mye som skal til for å lage noe ekstra godt på kort tid. 

Men krabbeskjell kan serveres  på andre måter enn med masjones og sitron. Krabbekjøttet er perfekt i pastaretter, og i denne oppskriften er det brukt noen av de minste pastaene som finnes, nemlig risoni. Eller fregula som er min favoritt, men de må du lete litt lengre etter. Det samme gjelder bottarga som er også er en sardinsk spesialitet, nemlig saltet og tørket tunfisk- eller mullerogn. Den siste som er gul og mye rimeligere, rives gjerne til pulver og selges i glass. Den er svært holdbar og bør finnes i et hvert velassortert kjøleskap. 

Se alle våre andre oppskrifter med krabbe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Krabberisoni

Krabberisoni

Fremgangsmåte

Kok risoni etter anvisningen på pakken. Risoni er pasta, men er formet som langkornet ris.

Skrell og skjær gulrot i bittesmå terninger (mire-poix). Gjør det samme med hvitløk og sjalottløk. Varm olje i en panne og fres til mykt. Tilsett matfløte og kok inn. Smak til med sitron. Rør inn spinaten litt etter litt til den er myk. Grav krabbekjøttet ut av skjellene og rør det luftig. Bland den inn massen og rør godt. Varm opp og server med posjerte egg og revet parmesan på toppen.

Tips:
I stedet for risoni kan du bruke fregula (sardinske pastakuler). Får du tak i bottargapulver (tørket og revet tunfisk- eller mullerogn) smaker det ekstra godt oppå eggene. Godt salt er også bra.

Slik posjerer du egg:
Kok opp vannet til eggene sammen med eddik, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp, et ad gangen og ha dem i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Se alle våre andre oppskrifter med krabbe

Alt du trenger å vite om pasta

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her