Slik lager du en festmeny i siste liten

Slik lager du en festmeny i siste liten

Er du på hæla og ikke har planlagt alt ned til siste detalj, er det aldri for sent med disse oppskriftene.
15 Mai 2023 - 07:00

Alle elsker pannekaker, pølser, jordbær og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. Så har du glemt å handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nærmeste nærbutikk eller kiosk. 

Se alt det andre vi har lagt opp til for 17. mai

Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas

Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
  2.  La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
  3. Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
  4. Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
  5. Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
  6. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
  7. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.

Flere deilige retter med blinis du på prøve

Tapas er en god løsning for festbordet

Slik skjærer du fenalåret

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ventepølser til grillfesten

Ventepølser til grillfesten

Fremgangsmåte

  1. Bland øl (eller eplejuice hvis det er barn til stede), løk, epleskiver, laurbærblad, hel sort pepper og korianderfrø i en aluform som du setter på grillen.
  2. Legg pølsene oppi.
  3. Her kan de ligge mens du gjør resten av forberedelsene til den store grillfesten. 

Server ventepølsene med gode diper som hjemmelaget ketchup med Hellstrøms oppskrift, chutney og Lettlaget potetsalat

Viktig: Når du skal grille ventepølser, så er det viktig at du er forsiktig med varmen. Sprukne brente pølser vil vi ikke ha. Ved å la pølsene ligge og kose seg i en alu-form, holder de seg varme. Dermed trenger du bare grille dem på direkte varme like før servering.

Mange deilige pølseretter finner du her

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Arme riddere med jordbær og iskrem

Arme riddere med jordbær og iskrem

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall.
  2. Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider.
  3. Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne.
  4. Dryss over litt melis og bland godt.

Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Flere oppskrifter på Arme riddere

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her