Dagens rett

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Slik gjør du torsken smaksrik og januarlett
Foto: (JacquesPALUT)

Slik gjør du torsken smaksrik og januarlett

Tomatsjy er den letteste sausen du kan lage, men den har likevel masse smak, og passer veldig godt til januartorsken som er så fast og fin i fisken.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2019 - 01:00

Torsk er en av våre aller beste delikatesser som også er svært velvillig på kjøkkenet. Det gjelder også når det kommer til drikkefølge for den trives med så vel hvitvin som rødvin, og ikke minst øl. 

Se alt det andre du kan lage med torsk

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Torsk med tomatsjy, spagetti av grønnsaker og toast

Fremgangsmåte

Torsk:
Du kan bruke torsk med eller uten skinn. Dryss over salt og pepper og la ligge i 10 minutter. Varm opp olje i en steke panne og stek i 5 minutter på hver side.

Tips:
Du kan også bake torsken i ovn ved 150 grader i 8 minutter. Drypp over litt olivenolje. Tiden (avhenger litt av tykkelsen - et lett trykk på fisken forteller om den er klar. Da vil nemlig den skive seg.  

Tomatsjy:
Varm olje i en panne og fres finhakker hvitløk og løk. Tilsett passata, finhakket ansjosfilet og cayennepepper og fres videre. Tilsett kraft og kok opp, la småkoke i 15 minutter. Sil deretter slik at du kun har sjyen igjen. Kok den inn ytterligere. Smak evt til med salt og pepper.

Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetiske tomater som du moser selv.

Toast:
Skjær tynne skiver av (dag)gammelt brød. Del dem i to. Bland mykt smør og passata og smak til med knuste chiliflak og evt tørkete urter. Smør dette på en av sidene og stek brødet i ovn på bakepapir ved 175 grader i 10 minutter til det er sprøtt.

Slik lager du grønnsakspagetti

Lyst til å lage en annen rett med torsk ser du her

Deilige oppskrifter på pasta finner du he

 Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her