Dagens rett

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Denne oppskriften med laks må du prøve

Denne oppskriften med laks må du prøve

Gjør noe nytt med laksen denne helgen, server denne spennende vrien og du vil ikke angre.
Redaksjonen
31 Juli 2020 - 02:00

Fiskeutvalget kan være redusert i juli. Men laks får du alltid tak i. Laks er er en fisk du kan bruke til en rekke retter. Det er nesten ingen begrensninger siden den kan serveres både rå, marinert, kokt eller stekt som her.

Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

 

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Fremgangsmåte

Auberginekremen:
Grill auberginene til de blir helt myke (aller helst over åpen flamme, men det går fint under grillelementet i ovnen også).

Skrell av skallet på auberginene og ta bort de største kjernene.

Grovhakk auberginekjøttet sammen med hvitløken, tilsett sitronjuicen, balsamico, olivenolje og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.

Tomatcarpaccio:
Skjær tomatene i tynne skiver på ca 2 med mer og krydre med salt og pepper.

Legg opp 5-6 tomatskiver på hver tallerken, dryss over knust sterk pepper, kapers, hakket oliven og timian. Ha på godt med god olivenolje på tomatene.

Legg på en stor skje av auberginekremen oppå tomatene midt på tallerkenen.

Laksen:
Krydre fisken med salt og pepper 10 minutter før servering. Ha olje i en panne og stek laksefiletene over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 5 minutter.
Legg opp laksen oppå auberginekremen med stekeskorpen opp - laksen skal kun stekes på en side!
 
Tips: Dersom du ikke har tid til å lage auberginekremen kan du finne ferdige varianter i velassorterte butikker som baba ganoush, eler prøv også med hummus.
 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her