Dagens rett

Sunday Roast med entrecote som i England

Det er en grunn til at britene elsker sin søndagsmiddag - bare sjekk her
Foto: (jackmalipan)

Det er en grunn til at britene elsker sin søndagsmiddag - bare sjekk her

Roastbeef krever normalt lenger tid enn biff, men når du bruker entrecote i skiver, sparer du litt tid, uten at det går utover smaken.
15 April 2023 - 00:00

I Norge er vi mest vant med roastbiff som pålegg, mens britenes roastbeef er det samme som vår oksestek. Altså litt tykkere skiver. 

Men det er fullt mulig å lage retten med kjøttstykker som trenger kortere varmebehandling, eksempelvis entrecote i skiver. 

Men yorkshirepuddingen og de ovnsstekte grønnsakene må med. Du finner oppskrifter på tilbehøret nedenfor.

Prøv gjerne denne oppskriften på klassisk engelsk roastbeef med peppersaus

Roastbeef av entrecote - Sunday Roast som i England

Roastbeef av entrecote - Sunday Roast som i England

Fremgangsmåte

  1. Gni entrecote inn med salt og pepper og brun pent i olje eller smør 1-2 minutter på begge sider. 
  2. La hvile. 
  3. Kok ut pannen med litt vann. 
  4. Skrell og del poteter, gulrot og persillerot i båter/skiver og legg i langpanna.
  5. Hell over sjyen og legg på smør.
  6. Drypp over eddik.
  7. Sett ovnen på 175 grader Celsius. 
  8. Stek i 45-60 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Snu av og til på grønnsakene. 
  9. Legg entrecotestykkene oppå og stek videre i 10 minutter.
  10. Husk å la entrecotene hvile noen minutter litt før de skjæres i skiver.

Server entrecote i skiver med ovnsstekte poteter, gulrot og persillerot, brun saus og yorkshirepudding ved siden av. Kokte grønne bønner og tomater passer også godt til.

Tips: 
Om du bruker flatbiff eller mørbrad, stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttsykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong. Steken har en rød snittflate ved 55 C og rosa ved 60 C. Steketid ca 1 1/2 time. Husk å la roastbeefen hvile minst 15 minutter litt før den skjæres opp.  

Litt roastbeef-fakta:
Roastbeef er like engelsk som fårikålen er norsk. Den spises hele året. Tradisjonelt sett skal tilbehøret bestå av tre sorter grønnsaker. En av sortene, her er det brukt både gulrot og persillerot, skal stekes i stekeovnen sammen med potetbåter og roastbeefen.

Annet tradisjonelt tilbehør er Yorkshirepudding. Puddingen er laget av en røre som minner om vannbakels og stekes i spesielle former. Puddingen kan lages i små porsjonsskåler slik at den spises som brød til. Eller i store porsjonsformer hvor man ved servering legger kjøttskiver oppi sammen med grønnsaker og saus.

Flere deilige retter med roastbeef du kan lage

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Yorkshire-pudding

Yorkshire-pudding

Fremgangsmåte

  1. Sikt melet i en bolle og lag en grop i midten.
  2. Pisk egget sammen med halvparten av melken og hell blandingen ned i gropen. Rør deretter innholdet i bollen godt sammen.
  3. Tilsett resten av melken under stadig omrøring, deretter 1 skje kaldt vann og smøret som har smeltet.
  4. Fyll deigen over i en smurt ildfast form.
  5. Stek puddingen i 15-18 minutter ved 175-190 C.
  6. Skru deretter varmen i stekeovnen opp til 250 C og ta puddingen ut når den er blitt gyllen oppå.

Server den straks.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget brun saus

Hjemmelaget brun saus

Fremgangsmåte

  1. Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.
  2. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  3. Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Vil du lage en glutenfri bruns saus ligger oppskriften her

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her