Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Oppskrifter med agurk

Tilbehør med agurk

 

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 l
yoghurt, naturell
1 stk
stk
1 stk
hvitløk, finhakket
2 ss
mynteblader, finhakkete

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.

La stå i en halvtime.

Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.

Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Her er flere retter med tzatziki

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Raita

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts

Fremgangsmåte

Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet.

Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk chilien.

Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Passer veldig bra til Indisk kylling tandoori

 Andre sauser og diper finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Paprikasalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann.

Ta av skinnet, del tomatene og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger.

Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene.

Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.

Flere salsaer og sauser finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen