Dagens rett

Kalkunmedaljong med rødvinssaus

Kalkun er vårt forslag til denne helgens søndagsmiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo ta seg råd til en gang i blant.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalkunmedaljong med rødvinssaus

Fremgangsmåte

Skjær fileten i 3 cm. tykke skiver og ha på fyllet. Rull sammen og fest med en ostepinne eller tannstikker. Ha på salt og pepper. Stek medaljongene raskt på hver side og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico. La sausen koke inn til omtrent det halve. Sil fra løken og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Server kalkunmedaljonger med stekte småløk, kantareller, lettkokt frisk asparges, aspargesbønner, sukkererter og saus. Til retten smaker det godt med duchessepoteter eller fløtegratinerte poteter. Pynt kalkunmedaljongen med salvieblader og røde tranebær.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen