Lemon curd

Lemon curd

Fremgangsmåte

Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad).
 
Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.
 
Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.
 
Lemoncurden er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.
 
Tips: Verdens enkleste dessert - bland grovknuste marengs og noen skjeer lemon curd inn i stivpisket krem og legg opp i pene glass. Dryss over litt revet sjokolade.
 
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Pasjonsfruktcurd

Pasjonsfruktcurd

Fremgangsmåte

Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad).

Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.
 
Bland inn finhakket fruktkjøtt av 2 pasjonsfrukt i den ferdige lemoncurden.

Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.

Lemoncurden er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.

Lyst på flere oppskrifter på kremer og sauser til desserter? Her er de.

Mange deilige desserter finner du her

Det beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften

Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Fremgangsmåte

Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Pektininnholdet blir veldig redusert i overmodne bær - som igjen gjør at geléen ikke stivner. De må være bær av førsteklasses kvalitet, slik at man unngår muggdannelse under lagring.

Kok/damp bærene sammen med evt. vann i maks 30 min - eller til bærene faller sammen. Sil saften og mål den opp. Hell saften i en kjele og kok den et par minutter. Tilsett sukker litt etter litt og rør til det er oppløst. La saften småkoke uten å røre i den ca. 15 min.
 
Ta geléprøven: Drypp en dråpe gelé på en tallerken og trekk skaftet på en kniv eller lignende igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Ta kjelen av platen og la den stå noen minutter. Sjekk om det danner seg en hinne på geléen i kjelen. Danner det ikke hinne, bør det tilsettes litt mer sukker og kokes opp igjen.
 
Helles over i rene glass, krukker, e.l.
 
 
 
Vurder oppskriften

Ripsgelé

Ripsgelé

Fremgangsmåte

Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Innholdet av pektin, som gjør at geleen stivner, blir veldig redusert i overmodne bær.

Bærene må være av førsteklasses kvalitet, da unngår du mmggdannelse under lagring.

Kok/damp bærene sammen med evt. vann i maks 30 min - eller til bærene faller sammen. Sil saften og mål den opp.

Hell saften i en kjele og kok den et par minutter. Tilsett sukker litt etter litt og rør til det er oppløst. La saften småkoke uten å røre i den ca. 15 min.

Ta geléprøven: Drypp en dråpe gelé på en tallerken og trekk skaftet på en kniv eller lignende igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen.

Ta kjelen av platen og la den stå noen minutter. Sjekk om det danner seg en hinne på geleen i kjelen. Danner det ikke hinne, bør det tilsettes litt mer sukker og kokes opp igjen.

Helles over i helt rene glass, krukker, e.l.

Slik tar du vare på sommerens bær

Slik koker du gelé

Slik tar du vare på sommerens bær

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften

Tomatmarmelade

Tomatmarmelade

Fremgangsmåte

Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, og flå av skinnet.

Del dem i to, og ta ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland med sukkeret. La det stå litt slik at sukkeret begynner å smelte.

Kok tomatene til de er møre og har moset seg. Rør inn ingefær og sitronsaft, og kok marmeladen uten lokk i ca. 5 minutter.

Fyll marmeladen på små glass som skrus til med det samme.

En annerledes, men kjempegod marmelade som deilig tilbehør til stekt kjøtt.

 Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften

Gulrotmarmelade

Gulrotmarmelade

Fremgangsmåte

Finriv gulrøttene.

Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene.

Skrell ingefærroten med en potetskreller og riv den fint. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp.

Bland i vann og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time).

Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.

 Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften

Gyllen gulrotmarmelade

Gyllen gulrotmarmelade

Fremgangsmåte

La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften.

Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.

Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter.

Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Ha dem i kjelen sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk.

Fyll marmeladen på små, varme og rene glass.

Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.

Tips: Prøv marmeladen som et pikant tilbehør til stekt kylling, kalkun eller skinke.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på en pause fra spritzen
Ukens drink
Sloe gin fizz

Når du har lyst på en pause fra spritzen

Den friske smaken av slåpebær er perfekt i sommervarmen, og drinken kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol juni 2021

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp

Dette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her