Sjokolade-whoopies med appelsinfyll

Sjokolade-whoopies med appelsinfyll

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene.

Ha i egg og crème fraîche og rør det til en jevn deig.

Dekk en stekeplate med bakepapir.

Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20-krone på stekeplaten.

Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.

Riv skallet av en godt vasket appelsin. Pass på ikke å få med det hvite, det smaker bittert.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå som lokk.

Tips: Har du ikke sprøytepose, kan du fordele deigen med to teskjeer.

OBS: Kakene bør spises nylagde.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Cake pops

Cake pops

Fremgangsmåte

Bruk Sjokoladekake i langpanne

Del grillpinnene i to og legg dem i vann. Mos eller miks kaken til den er i små, små smuler.

Knus kjeksene, og bland dem med sjokoladekakesmulene. Arbeid inn osten og muscovadorørsukkeret.

Form boller i ønsket størrelse som legges på et fat og settes i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovnen.

Dypp den ene enden av pinnene i sjokoladen og la dem stå til tørk. (Fyll en bolle med risgryn og trykk pinnene nedi).

Stikk en grillpinne, når sjokoladen har tørket, i hver kakebolle og dypp den så i den smeltede sjokoladen.

Dypp bollene kakepynt eller strø kakepynten på dem og sett dem for å stivne. Oppbevares kjølig.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Kokoskuler

Kokoskuler

Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse.

Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt. Skjær ut små biter.

Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn.

Dypp kokosbitene i sjokoladen og sett dem brett med bakepapir. Dryss over kokosmass. Sett til avkjøling.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her