Lettere men like mye smak

Her er løsningen på januarknipa. Lett og smaksrike retter til frokost, lunsj og middag.
Redaksjonen
04 Januar 2011 - 10:00

Enten vi har forspist oss i jula eller ei, så trenger vel alle å gire ned noen hakk på matinntaket.
 
Men januar behøver ikke bli kjedelig og trist av den grunn. I vår kokebok kan du finne en rekke gode retter i vår Lett og godt-seksjon som passer perfekt nå i det nye året.
 
Nedenfor finner du bare noen av de mange gode rettene, og hvis du klikker på lenkene du finner under hver av oppskriftene vil du finne flere gode tips. Prøv denne menyen og føl deg betydelig lettere, men like mett og fornøyd.

Og hvis du ikke er på slankekur, kan du godt unne deg et glass vin til. Det får du også forslag til. 
 

Frokost

Cultura med kornblanding

Cultura med kornblanding

Fremgangsmåte

Hell melken i en skål og strø kornblandingen og fullkornsflakene over.

Skrell appelsin og grapefrukt med kniv og skjær ut fileter. Pass på å ikke få med deg det hvite fra sitrusfrukten da dette er veldig bittert.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Bruschetta med norsk laks

Bruschetta med norsk laks

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i strimler. Hell olivenolje over laksen og grønnsakene og dryss litt frisk oregano over. La stå en time.
  2. La laks og grønnsaker renne av litt og stek det deretter 5 minutter i stekepanne med høye kanter eller legg det på grillen. Ha over balsamico eddik, salt og pepper.
  3. Del brødet i to og stek det på grillen eller i brødrister.
  4. Server laksen og grønnsakene på brødet og pynt med frisk basilikum og sitronbåter.

 Se på alle disse oppskriftene med deilig laks

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsinbiff med gulrot, purre og pasta

Appelsinbiff med gulrot, purre og pasta

Fremgangsmåte

  1. Del opp filetene i biffer.
  2. Krydre med salt, pepper,cayennepepper og rosmarin.
  3. Brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
  4. Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 7-8 minutter.
  5. Ta av varmen.
  6. Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
  7. Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen.
  8. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
  9. Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.

1 porsjon av denne retten gir 11,25 g fett, mens kun 3 g kommer fra kjøttet.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsalat med smak av sol

Fruktsalat med smak av sol
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 148.90 kr Basisutvalg, kategori 4
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her