Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Oppskrifter med fennikel

(wmaster890)

Fenniklen du finner i butikken er dyrket, men den finnes også i vill form, om enn ikke her til lands. Den fennikelen som dyrkes her og importeres er italiensk fennikel. Den har bedre egenskaper som grønnsak på grunn av den pæreformete roten. 

Har du gått i en fennikeleng, glemmer du det aldri for det dufter svært intenst. På gresk heter fennikel marathon og stedet hvor det berømte slaget fant sted (som igjen har gitt navn til løpsdistansen), heter så fordi det var en fennikeleng.

Den spesielle fennikelaromaen som blir enda mer intens i frøene (fra villfennikelblomst), skyldes stoffet anethol som også finnes i anis - derav likheten.  

Fennikel har stor verdi som naturmedisin og hjelper mot det meste. Den er ikke minst er planten ettertraktet i ulike destillater som absint og akevitt. 

Den norske sesongen er normalt fra juli til september. 

På de neste sidene finner du et utvalg oppskrifter med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

 

Salat med parmesan og fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

100 g
parmesan
1 stk
salathode

Fremgangsmåte

Del fennikelen på langs og fjern rotfestet. Kutt bladene i meget tynne skiver. Bruk en ostehøvel eller en mandolin. Den kan også brukes til å skjære parmesanen i tynne skiver.

Bland fennikelstrimlene og salatbladene i en bolle. Lag en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, pepper og salt. Hell den over salaten og bland godt. Legg osteskivene på toppen eller bland dem inn i salaten og server. Pynt gjerne med fennikelbladene. 

Tips:
Hvis du blansjerer fennikelen i 2 minutter og så kjøler raskt ned med iskaldt vann, får du ut mer sødme og salaten blir enda bedre. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Jarlsbergsalat med epler og fennikel

Fremgangsmåte

Press saften ut av limen, og bland den sammen med alt til marinaden.

Del fennikel i to og kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

La fennikelen renne godt av seg og skjær så i tynne skiver. Finnhakk eplet. Skjær skinnfrie båter av appelsinkjøttet.

Bland alt til salaten i en salatbolle og hell over marinaden.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sommersalat med fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 stk
4 stk
1 pakke(r)
Dressing:

Fremgangsmåte

Forvell først asparges, sukkererter og neper i lettsaltet vann ca. 2-3 min. eller til alt er knapt mørt. ,Gjenta med fennikelskivene men de trenger bare 1-2 minutter, Skyll godt i rennende, kaldt vann.

Skjær reddik, sommerkål og isbergsalat i svært tynne skiver/strimler. Ha i iskaldt vann i 5 minutter. 

Bland alle grønnsakene bortsett fra fennikelskivene på et serveringsfat. Fordel røykelaks og kokte el stekte skalldyr over. Topp med frisk dill og fennikelskivene. 

Bland dressingen og fordel over salaten.

Server med varmt brød eller rundstykker og gjerne en rømmedip ved siden av.

Tips:
Du kan godt erstatte røykelaks med røykt ost. Her lærer du å røyke osten selv.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Tapenadegratinert fennikel eller blomkål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

60 g
kapers
1.5 ss

Fremgangsmåte

Del fenniklene i fire båter og kok i ca 5-6 minutter til møre. Hvis du bruker blomkål deler du dem opp i buketter og koker dem i 2 minutter. 

Tapenade:
Legg kapers i vann i 10 minutter. Kjør alt til jevn røre. Bland i friskrevet parmesan.

Fordel fennikel eller blomkål i en form. Drypp tapenaden over. 

Gratiner 10-15 min. ved 200 grader.

Tips:
Du kan godt lage tapenade med grønne oliven. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: PamelaJoeMcFarlane

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fennikel latkes med rømmedip

Fremgangsmåte

Riv fennikel, potet og løk fint enten for hånd eller i en foodprocessor. Ha massen over i et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle og press så mye væske du klarer ut av massen. 

Ha i en bolle og bland inn mel og pisket egg vekselvis. Smake til med sitronskall og salt og pepper. 

Form flate kaker i hånden. Legg på et fat. 

Varm olje i en kjele til 170 grader og frityrstek latkes-ene 3-4 av gangen avhengig av kjelens kapasitet. Legg på kjøkkenpapir.  

Rømmedip:
Rør alle ingrediensene sammen og sett kaldt til servering. 

Server latkes med rømmedip og fennikelblader. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: TheCrimsonMonkey

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grillet fennikel med pinjekjerner og appelsin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 ts
salt
0.25 ts

Fremgangsmåte

Forvell de halve fenniklene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Dette kan gjøres i god tid før grillingen. Tørk av og avkjøl.

Pensle de halve fenniklene med olje.

Grill fenniklene til de har fått fin grillriller. Bak dem videre på indirekte varme til de er møre og fine.

Serveres med pinjekjerner, fetaost, appelsinfileter og bakte tomater.

Dryss over finhakket kjørvel.

Grillet fennikel er nydelig som en egen grillrett eller som tilbehør, særlig til lam og fisk.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grillet fennikel med parmesanost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del fennikelene i to og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter.

Tørk av og avkjøl. Smør fennikelen inn med olivenolje og høvle parmesan over snittflaten.

Grill fennikelen på indirekte varme (ikke rett over glørne) og med parmesanen opp, under lokk i 10 minutter. Den skal ha fine grillstriper under og osten skal være godt smeltet og gyllen.

Legg grønnsakene på grillen

Tips: Godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.

Grønnsaker er strålende grillmat

Se alle de gode grilltipsene her

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

 

Ovnsbakt fennikel med parmesan

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Del fennikelen epå langs i 4-6 båter, legg dem i en ovnspanne. Hakk sjalottløk og hvitløk og bland med timian og muskatnøtt. Fordel over.

Drypp olje over så revet parmesan og griljermel. Stek i ovn ved 175 grader i 30-40 minutter. Eller til fennikelene er myke og overflaten gyllen. 

Tips:
Ovnsbakt fennikel kan også lages uten parmesan. Retten kan spises som den er med brød til eller som tilbehør til dampet fisk.

Tips:
Hakk to ansjosfileter og bland sammen med løken og krydderet. Det gir ekstra god smak. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

 

Engelsk fiskesuppe med fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
2 ss
4 stk
100 g

Fremgangsmåte

Skjær fennikel og purre i tynne ringer. Surr grønnsakene i smør et par minutter. Hell over kraft og laurbærblad og la det hele småkoke ca 10 minutter. Ta opp laurbærbladet. Skjær poteter i terninger og tilsett disse sammen med fløten.

Kok noen minutter og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen til den er ferdig kokt. Ha rekene i suppen og server den straks.

Pynt med hakket fennikeltopper. 

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Fremgangsmåte

Kok pastaplatene i lettsaltet vann med litt olivenolje og avkjøl dem i isvann.

Ta pastaplatene opp av vannet og tørk av noe av vannet. Legg dem på oljet bakepapir.

Fres spinat, løk og hvitløk lett sammen i olje til spinaten faller sammen.

Bland inn krabbekjøttet, parmesan og cottage cheese. Smak til med salt og pepper.

Fordel krabbefyllet på pastaplatene og rull dem sammen til et fint rør.

Legg cannelloniene på smurt bakepapir og dekk dem med folie. Varm dem ved 120 grader i ca 5 min like før servering.

Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
Fres fennikelen lett i olje og smør. Rør inn sukkeret og press over appelsinsaft og sitronsaft.

La det koke inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og persille.

Fordel fennikelen på toppen av cannelloniene og drypp sjyen rundt. Server nybakt brød og en blandet salat ved siden av.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Beurre blanc:
Syltet fennikel:
1.5 dl
2.5 dl
Dillolje:
0.25 ts
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Syltet fennikel:

Kok opp eddik, sukker og vann med fennikelfrø og korianderfrø. Avkjøl. Skjær fennikel på mandoline eller med ostehøvel. Ha fennikelen i laken og stå over natten i kjøleskapet. Den holder fint i 1 uke. Til denne rette trenger du halvparten.

Dillolje:

Ha olje, salt og dill i en blender og kjør til pure.Ha i en kjele og varm opp. La trekke i 10-15 minutter. Sil over i et glass med lokk (men avkjøl før du skrur på lokket). Til denne retten trenger du ca 1 dl dillolje.

Slik lager du retten:

Krydre fileten med salt og pepper og bakes så i ovnen på 75 grader til den har en kjernetemperatur på 45 grader. La hvile i 5-10 minutter.

Del paprikaen i to og bak i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Skrell av skinnet og krydre med salt, pepper og litt limejuice. Del tomatene i to og strø over salt og sukker. Stekes i ovnen på 100 grader i 20 minutter.

Varm opp den syltede fennikelen.

Kok finhakket løk og hvitvin til nesten all vinen er borte. Tilsett en halv dl fløte, kok opp og pisk inn 2/3 deler av smøret. Smak til med limesaft og salt. Pynt med dill og noen dråper grønn dillolje.

Her er det mange flere oppskrifter med breiflabb

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Melkeposjert skrei med sprøstekt spekeskinke og kremet fennikel

Fremgangsmåte

Skrei:
Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
 

Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne og hakk dem i biter. Du kan også spare på litt større flak til servering.

Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 grader. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5-10 min eller til fisken har en kjernetemperatur på 55-60 grader. Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.

Kremet fennikel:
Fres grønnsaken i smør i en gryte. Tilsett vin og kok til den er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 min. Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet, ca. 10 min.
 
Servering:
Server den melkeposjerte skreien med kremet fennikel og et dryss sprø spekeskinke.
 
Tips:
Posjert i melk blir skreien enda hvitere og fastere i fisken. Den milde og gode smaken kommer dermed mer fram.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kylling i stekt ris

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

ha

0.5 stk
fennikel
0.25 stk
purre
0.25 stk
chili
3 stk
sjampinjong

Fremgangsmåte

Skjær fennikel og sellerirot i små biter og stek noen minutter i olje i en wok eller en stor panne. Skjær purre, chili og kylling i strimler og ha i pannen sammen med finhakket ingefær.

Stek til kyllingkjøttet er lett brunet. Tilsett sjampinjong og stek videre i noen minutter.

Ha i kokt ris og stek til den tar litt farge. Tilsett tinte erter og varm dem gjennom.

Drypp over litt soyasaus.

Tips:
Hvis du ikke har frisk ingefær kan du bruke 1 ts malt ingefær.

 Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling

Vil du bruke ris i andre retter er oppskriftene her

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: rusak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hønsesuppe som i Provence

Fremgangsmåte

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
 
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
 
Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
 
Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
 
Tips:  Denne suppen er lett å lage på hverdager også, bytt bare ut den hjemmelagde hønsekraften med buljongterning.
 
Det kokte hønsekjøttet kan du erstatte med finstrimlet kyllingfilet eller kjøttet fra en ferdig grillkylling.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Marinert entrecote med bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Fremgangsmåte

Mariner entrecotenskivene. Her finner du oppskrifter på marinader.
 
Tomatdressing:
Hakk tomatene i små terninger og ha de i en bolle sammen med basilikum, sitronskall, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Ta entrecotene opp av marinaden. Grill eller stek entrecotskivene i ca 3 min på hver side.

Varm oljen i en panne, del bønnene i to og fres de sammen med fennikelen. Smak til med salt og pepper.

Du kan også legge grønnsakene på grillen:
Pakk de inn i litt folie og bruk smør i stedenfor olje. Steketiden er ca 15 min.

Server entrecoten med den varme bønnesalaten, tomatdressingen og en halv lime.

Her finner du mange oppskrifter med entrecote

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ovnstekte svinekoteletter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
svinekoteletter, tykke
stk

Fremgangsmåte

Gni kjøttet med en overskåret hvitløkfedd, skjær over resten av hvitløkfeddene på langs og stikk dem inn ved benet på kotelettene. Snitt i kotelettene, ikke for dypt, på begge sider.

Hakk fennikel og hvitløk og bland dette med knust enerbær, salt og pepper. Dekk kotelettene på begge sider med denne blandingen. Legg dem i en bolle og hell oljen over. La dem marinere i 3-4 timer. Vend på dem av og til.

Smør en ildfast form, legg kotelettene oppi og stek dem møre på middels varme, 160 C, i stekeovnen i ca 20 minutter.

Server gjerne med loff til.

Her finner du mange oppskrifter med  svinekoteletter

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Middelhavsgryte med lam

Fremgangsmåte

Kutt bacon og lammekjøtt i store biter og brun de raskt i en gryte i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form.

Brune grønnsakene raskt i gryta og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp.

Bland alt i den ildfaste formen, ha på lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader.

Serveres med brød.

Lyst på lam i en annen form så finner du de her

Her er mange andre gryteretter du må prøve

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen