Nyskapende rakefisk

Rakefisk er herlig som forrett, men hvorfor ikke også ha det som en egen hovedrett? Se de spennende oppskriftene her.
Redaksjonen
22 Desember 2008 - 01:00

Nå begynner sommerfuglene virkelig å krible i magen for alle barn små som store i det julaften er rett rundt hjørnet. I den siste innspurten er det deilig med et velsmakende og raskt måltid, og rakefisk er perfekt til det.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Rakefisk på tradisjonelt vis

Rakefisk på tradisjonelt vis

Fremgangsmåte

  1. Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.
  2. Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.
  3. Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!
  4. Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.
  5. Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.
  6. Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.
  7. Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rakfiskmousse

Rakfiskmousse

Fremgangsmåte

  1. Rakefisk, purreringer og crême fraiche kjøres sammen med pulsknappen på en hurtigmikser.
  2. Bør ikke blandes for lenge, det skal være litt grovt, med småbiter av fisk og purre synlig i moussen.
  3. Serveres anrettet på en rund loffskive, gjerne ristet, og pyntet med litt salat.
  4. Moussen kan også sprøytes på tallerken og serveres med lefser eller flatbrød til.
Tips: Egner seg også som pålegg på brødskiver.

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Wangensten

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her