DAGENS RETT: Tagine - terracottakokt oksegryte

Dagens rett Tagine - terracottakokt oksegryte

(Foto: Matprat/Mari Svenningsen)

Når biffkjøttet havner i en gryte, blir det ekstra godt

Søndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.

Taginen, den klassiske koniske terrakottagryten, spiller en stor rolle i det nordafrikanske kjøkkenet, og du blir forbløffet over den smaksrikdommen og intensiteten maten får når det lages i en tagine.

Dersom du ikke skulle ha en tagine for hånden, kan du selvfølgelig lage denne retten i en vanlig gryte med lokk også.

Prøv oppskriften under selv, så skjønner du raskt hva vi mener.

Andre gode oppskrifter på gryter finner du her

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Tagine - terracottakokt oksegryte

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

Kjøttet legges så over i en tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes.

Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet.

La alt småkoke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Serveres retten direkte fra taginen sammen med godt brød og gjerne en god couscous ved siden av.

Fristende internasjonale retter

Herlige rykende gryteretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen