Dagens rett

Lun salat med småpoteter, chevre, pastrami og koriander

Når salaten serveres lun og har mye smak, lar alle seg friste
Foto: (Liza Nosova)

Når salaten serveres lun og har mye smak, lar alle seg friste

Fordelen med en slik salat som denne er at den kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. Men husk at den smaker aller best når den er minst romtemperert.
21 September 2022 - 00:00

Når du serverer en kaldrett lun eller i det minste romtemperert, kommer mer av smaken fram. Ikke minst når du lar dressingen få lov å jobbe litt med de andre ingrediensene før du setter den på bordet.

Om du ikke har pastrami (speket og krydret storfekjøtt), kan du fint bruke så vel spekeskinke eller spekepølse som ferdigstekt kjøtt som roastbiff eller rester av lamme- eller svinestek.  

Flere deilige salater finner du her

Lun salat med småpoteter, chevre, pastrami og koriander

Lun salat med småpoteter, chevre, pastrami og koriander

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på til de blir al dente. La avkjøle litt før du deler hver potet i to eller fire biter.
  2. Skjær pastrami i tynne strimler og finhakk chili. Fres pastrami og chili så vidt i varm panne med litt olivenolje.
  3. Del klasetomatene i to og ta ut innmaten. Skjær tomaten i strimler eller tynne båter.
  4. Skjær rødløken i tynne strimler.
  5. Hakk koriander grovt og smuldre chevre.
  6. Legg ingrediensene lagvis på en tallerken eller på et stykke brød/pita/lefse. 
  7. Pisk sammen saften av lime, dijonsennep, honning, eddik og olivenolje.
  8. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten og la stå i 5-10 minutter før servering.

Flere deilige salater finner du her

 Dress opp salaten med disse dressingene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her