Ukens kake
(Bilde: Matprat/Synøve Dreyer)

Prøv en superrask sjokoladekake

Hastverk behøver slett ikke være lastverk. Det er ukens superraske sjokoladekake et godt bevis på. Her er oppskriften.

Her er det bare å hive seg rundt, resultatet blir saftig og godt. Det er ikke akkurat noen overflod av friske, gode bær i handelen om dagen, men kanskje er det på tide å spise litt ut av fryseren?

Kakebakst er mer enn mat. For mange er det å ta seg tid til å bake god terapi i en travel hverdag, og skulle du ha lyst til å bruke litt mer tid på dagens søte høydepunkt er det selvfølgelig fritt frem. Vi har oppskrifter for de fleste behov.

Sjokoladekaker for enhver smak 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

 

Rask sjokoladekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

250 g
6 stk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170 grader.

Ha alle ingrediensene i en matprosessor og bland sammen.

Smør en liten brødform med smør og strø med sukker. Ha i kakerøren og stek kaken i 30 - 40 minutter.

Prøv om kaken er ferdig med en trepinne som stikkes ned i kaken. Henger det røre på pinnen, er ikke kaken ferdigstekt.

Avkjøl kaken på rist. Dryss litt melis over ved servering og pynt med friske bær.

Flere lekre sjokoladekaker

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen