Rødvin som julegave

Rødvin som julegave

Sent ute? Disse rødvinene er fortsatt mulig å få tak i før julen ringes inn og blir garantert godt mottatt.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

De er nemlig samtlige å finne i de fleste polutsalg, såkalt kategori 2 og 3. Tilbudet av virkelig god vin i disse to kategoriene er dessverre begredelig, men disse fire jeg har valgt ut gir mye god vin for pengene.

For den voksne

Vin som julegave blir mer og mer populært. At det er en gave som skaper glede er sikkert, og i hvert fall om du velger vingaven med omhu, og ikke bare etter utseendet. Både kvaliteten på innholdet og imaget skal stemme, også med mottakeren.

Du kan fortsatt lage julegavene selv

Faustino I Gran Reserva 2001 (678) er en klassiker som passer til en godt voksen vinelsker, og da er det ikke smaken, men det svært så velkjente utseendet jeg tenker på. For vinen som sådan holder langt mer enn flaskedesignet antyder.

Også for den yngre

Den er nå å få i den svært så vellykkete 2001-årgangen, og har et veldig langt liv foran seg. Når det er sagt, smaker den perfekt allerede nå, til vilt, smaksrikt lam og ikke minst ribbe med full pakke.

Les mer om denne vinen

Ciacci Piccolomini d'Aragona Rosso di Montalcino 2011 (55327) gir også et veldig «tradisjonelt» inntrykk med produsentens våpenskjold som dominerende, men også elegante element på etiketten. Opprinnelsen i Toscana appellerer imidlertid også til noe yngre vindrikkere.

Les mer om produsenten

En lekker vin som definitivt kommer til å bli husket. Den passer til «alt» av italiensk mat samtidig som den kan nytes alene.

Kul og typeriktig

Colombier Crozes Hermitage 2011 (50453) har en strammere design og er samtidig en kul vin fra et veldig klassisk område. Den er dessuten en veldig god representant for så vel druen syrah som for appellasjonen Crozes Hermitage.

Les mer om Colombier

En strålende matvin som også har et bra lagringspotensial.

Alternativ til amarone

Seghesio Sonoma Zinfandel 2011 (43993) tilfredsstiller behovet for en stor og rik vin og overgår samtlige amaroner i samme prisklasse.

Les mer om denne vinen

Denne californieren egner seg imidlertid ikke bare som alternativ til portvin, men har tilstrekkelig friskhet og fasthet i tillegg til sødmen til å følge smaksrike retter med vilt og annet rødt kjøtt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Faustino I Gran Reserva 2009

Produsent:
Bodegas Faustino
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
224,90 kr
Varenummer:
67801
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Ciacci Piccolomini d'Aragona Rosso di Montalcino 2011

Produsent:
Ciacci Piccolomini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
179,60 kr
Varenummer:
5532701
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Colombier Crozes Hermitage 2018

Produsent:
Domaine du Colombier
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Crozes-Hermitage
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
5045301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Seghesio Sonoma Zinfandel 2018

Produsent:
Seghesio
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
4399301
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen