Drikke
Rødvin som julegave

Rødvin som julegave

Sent ute? Disse rødvinene er fortsatt mulig å få tak i før julen ringes inn og blir garantert godt mottatt.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2013 - 10:20

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

De er nemlig samtlige å finne i de fleste polutsalg, såkalt kategori 2 og 3. Tilbudet av virkelig god vin i disse to kategoriene er dessverre begredelig, men disse fire jeg har valgt ut gir mye god vin for pengene.

For den voksne

Vin som julegave blir mer og mer populært. At det er en gave som skaper glede er sikkert, og i hvert fall om du velger vingaven med omhu, og ikke bare etter utseendet. Både kvaliteten på innholdet og imaget skal stemme, også med mottakeren.

Du kan fortsatt lage julegavene selv

Faustino I Gran Reserva 2001 (678)er en klassiker som passer til en godt voksen vinelsker, og da er det ikke smaken, men det svært så velkjente utseendet jeg tenker på. For vinen som sådan holder langt mer enn flaskedesignet antyder.

Også for den yngre

Den er nå å få i den svært så vellykkete 2001-årgangen, og har et veldig langt liv foran seg. Når det er sagt, smaker den perfekt allerede nå, til vilt, smaksrikt lam og ikke minst ribbe med full pakke.

Les mer om denne vinen

Ciacci Piccolomini d'Aragona Rosso di Montalcino 2011 (55327)gir også et veldig «tradisjonelt» inntrykk med produsentens våpenskjold som dominerende, men også elegante element på etiketten. Opprinnelsen i Toscana appellerer imidlertid også til noe yngre vindrikkere.

Les mer om produsenten

En lekker vin som definitivt kommer til å bli husket. Den passer til «alt» av italiensk mat samtidig som den kan nytes alene.

Kul og typeriktig

Colombier Crozes Hermitage 2011 (50453)har en strammere design og er samtidig en kul vin fra et veldig klassisk område. Den er dessuten en veldig god representant for så vel druen syrah som for appellasjonen Crozes Hermitage.

Les mer om Colombier

En strålende matvin som også har et bra lagringspotensial.

Alternativ til amarone

Seghesio Sonoma Zinfandel 2011 (43993)tilfredsstiller behovet for en stor og rik vin og overgår samtlige amaroner i samme prisklasse.

Les mer om denne vinen

Denne californieren egner seg imidlertid ikke bare som alternativ til portvin, men har tilstrekkelig friskhet og fasthet i tillegg til sødmen til å følge smaksrike retter med vilt og annet rødt kjøtt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her