Quinoasalat med sukkererter, mango og brokkoli

Quinoasalat med sukkererter, mango og brokkoli

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl litt.
  2. Skrell og skjær mango i tynne båter. Del opp brokkoli i mindre buketter. Skjær stilken i tynne skiver. 
  3. Kok opp lettsaltet vann i en middels stor kjele. Kok først brokkoli i 3 minutter. Ha i sukkerertene i samme kjele og kok videre i 1 minutt. Hell over i et dørslag og skyld med iskaldt vann. La dryppe av seg. 
  4. Ha brokkoli, sukkererter og mango i en salatbolle. Bland med quinoaen. Miks dressingen og hell over. 
  5. Dressing:
    Pisk alle ingrediensene sammen og hell over salaten. Dryss over friske urter. 

Fråts i brokkoli - nå er den på sitt aller beste - her er oppskriftene

Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Quinoasalat med sukkererter og kylling

Quinoasalat med sukkererter og kylling

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  3. Skjær kyllingen i litt store biter.
  4. Del og rens paprika og skjær i skiver. Skjær tomatene i to og rens sukkerertene.
  5. Bland quinoa med kylling, paprika, sukkererter og tomater og smak til med salt og pepper.
  6. Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut kjøttet og mos det med en gaffel.
  7. Bland avokado, hvitløk, litt limesaft, salt, pepper og noen dråper tabasco.

Server salaten med dressingen og godt brød.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.
  2. Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.
  3. Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.
  4. Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.
  5. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  6. Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
  7. Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.

Lyst på en annen salat så finner du  over 200 oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pastasalat med sukkererter, valnøtter og egg

Pastasalat med sukkererter, valnøtter og egg

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.
  3. Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
  4. Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger.
  5. Hardkok eggene (ca 9 min). Skrell og del dem.
  6. Hakk valnøttkjerner.
  7. Bland sammen alle ingrediensene (unntak eggene) og smak til med salt og pepper
  8. Legg på eggene og server

    Vi byr på mange andre deilige pastasalater

Alt om pasta i Apéritifs pastaguide

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommerlig nypotetsalat med chilivinaigrette

Sommerlig nypotetsalat med chilivinaigrette

Fremgangsmåte

  1. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann. Damp dem godt og skjær dem i skiver eller terninger.
  2. Del blomkålen i små buketter, skjær sukkerertene i strimler og tomatene i båter.
  3. Bland poteter, blomkål, sukkererter, tomater og ruccula.
  4. Snitt opp chilien, fjern frø og hinner og finhakk den.
  5. Visp sammen chili, olje, eddik og smak dressingen til med salt og pepper.
  6. Hell dressingen over salaten og la den trekke noen minutter før servering.

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Mange flere deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her