Se alt det fristende du kan lage med sukkererter

Oppskrifter med sukkererter

(Floortje)

Sukkererter er en selvfølge i salaten

Quinoasalat med sukkererter, mango og brokkoli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

150 g
1 stk
1 pakke(r)
Dressing:

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl litt.

Skrell og skjær mango i tynne båter. Del opp brokkoli i mindre buketter. Skjær stilken i tynne skiver. 

Kok opp lettsaltet vann i en middels stor kjele. Kok først brokkoli i 3 minutter. Ha i sukkerertene i samme kjele og kok videre i 1 minutt. Hell over i et dørslag og skyld med iskaldt vann. La dryppe av seg. 

Ha brokkoli, sukkererter og mango i en salatbolle. Bland med quinoaen. Miks dressingen og hell over. 

Dressing:
Pisk alle ingrediensene sammen og hell over salaten. Dryss over friske urter. 

Lyst på en annen salat så finner du  over 200 oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Floortje

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Quinoasalat med sukkererter og kylling

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skjær kyllingen i litt store biter.

Del og rens paprika og skjær i skiver. Skjær tomatene i to og rens sukkerertene.

Bland quinoa med kylling, paprika, sukkererter og tomater og smak til med salt og pepper.

Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut kjøttet og mos det med en gaffel.

Bland avokado, hvitløk, litt limesaft, salt, pepper og noen dråper tabasco.

Server salaten med dressingen og godt brød.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

3 stk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.

Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.

Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.

Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.

Kok bulgur etter anvisning på pakken.

Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.

Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.

Lyst på en annen salat så finner du  over 200 oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pastasalat med sukkererter, valnøtter og egg

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.

Kok opp vann med litt salt. Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.

Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger.

Hardkok eggene (ca 9 min). Skrell og del dem.

Hakk valnøttkjerner.

Bland alle ingrediensene med unntak av eggene sammen og smak til med salt og pepper.

Legg på eggene og server.

Alt om pasta i Apéritifs pastaguide

Vi har enda flere salatoppskrifter å friste med

Mange oppskrifter med kesam finner du her

Og her er veldig mange oppskrifter med cottage cheese

Her får du svært så praktiske kokketips

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sommerlig nypotetsalat med chilivinaigrette

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.25 stk
1 stk
Chilivinaigrette

Fremgangsmåte

Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann. Damp dem godt og skjær dem i skiver eller terninger.

Del blomkålen i små buketter, skjær sukkerertene i strimler og tomatene i båter.

Bland poteter, blomkål, sukkererter, tomater og ruccula.

Snitt opp chilien, fjern frø og hinner og finhakk den.

Visp sammen chili, olje, eddik og smak dressingen til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og la den trekke noen minutter før servering.

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Flere deilige nypotetretter finner du her

Flere deilige salater

Lag noen av disse dressingene 

Her finner du mange flere deilige saalater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen