Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost

Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
  2. Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.
  3. Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
  4. Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
  5. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.

Se flere gode gratenger

Flere herlige retter med blomkål finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blomkål med ostesaus og bacon

Blomkål med ostesaus og bacon

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann). 
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
  3. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
  4. Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
 Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.

Tips
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.

Les om blomkål og se herlige retter her

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her