Blomkålsuppe med timian og sitron

Blomkålsuppe med timian og sitron

Fremgangsmåte

  1. Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.
  2. Rens blomkålhodet og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.
  3. Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.
  4. Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.
  5. Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.
  6. Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.
  7. Smak til med muskat, salt og pepper.
  8. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Se alt det gode du kan lage med blomkål

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

Fremgangsmåte

  1. Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
  2. Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
  3. Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
  4. Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.
  5. Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.
  6. Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Fremgangsmåte

Røkt ishavsrøye: Filetene deles i porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter.

  1. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon.
  3. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.
  4. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.

Blomkålsuppe:Smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.

  1. Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre.
  2. Kjør dette til en jevn pure, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.

Purre:

  1. Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann.
  2. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør.
  3. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.

Servering:

Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.

 Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her