Guide
                                                                            Oppskrifter med brød
                Foto: (bonchan)
                                                Fondue Waadtländer
                Fremgangsmåte
- Skjær brødet i 2 cm store terninger.
 - Del hvitløksfeddet i to og gni inn fonduegryten. Legg restene oppi.
 - Riv gruyèren, er en fast løypeost som lages av kumelk og opprinnelig kommer fra det franskspråklige delen av Gruyèredistriktet i Sveits. Bland osten med maismelet direkte i gryten. Tilsett vin og sitronsaft.
 - Rør mens blandingen varmes opp sakte og osten har smeltet. Tilsett malt muskatnøtt, pepper og kirsch.
 - Server umiddelbart. Pass på at fonduen holder seg oppunder kokepunktet. Rør av og til slik at den ikke fester seg i bunnen.
 
Ostefonduen spises ved å feste brødbiter på fonduespydene og dyppe oppi ostemassen.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    Tyskland
                                Volum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
Ostefondue
                Fremgangsmåte
- Bruk en tykkbunnet gryte hvis du ikke har en fonduegryte.
 - Del hvitløkbåten i to og gni gryten inn med den. Varm vinen nesten til kokepunktet, enten på kokeplaten eller over spritblusset.
 - Bland maisennaen med den revne osten (helst emmenthaler og gruyère, alt. sveitserost og jarlsberg) og rør det inn i den varme vinen i flere omganger. Rør godt mellom hver runde.
 - Tilsett brennevinet og krydderet og la småkoke i et par minutter.
 - Hvis fonduen skulle skille seg, kan du røre ut litt maisenna ut i litt vin og piske inn i ostemassen. Og blir den stående for lenge, kan du tilsette mer vann og røre veldig godt slik at den blir jevn igjen.
 - Stikk biter av brød og evt grønnsaker på fonduegaflene og dypp i gryta.
 
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    92 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 
Forsiden akkurat nå