Dagens rett

Seafoodchowder

Vi medgir gjerne at dagens middagsforslag har et noe vrient navn. Mange ingredienser er det også, men vi kan midlertid raskt berolige deg med at det ikke er noe i oppskriften som skulle by på store problemer - bare du setter av litt ekstra tid til å lese oppskriften.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Seafoodchowder

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløken og surr den blank i olivenolje. Tilsett hvitløk, salt, krydder og fiskekraft og kok opp.

Rens og skjær grønnsaker i terninger eller strimler og tilsett disse. Kokes ca 5 minutter. Ha i kokte poteter i terninger, og maiskorn. Tilsett hvitvin/eplejuice og Noilly Prat og kok opp.

Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen. Rør ut maisennamelet i fløten, ha det i suppen, og kok opp. Tilsett reker og blåskjell og smak til med salt og litt pepper. Legg eventuelt noen hele blåskjell, reker og krabbeklør i hver tallerken ved servering.

Oppskrift på fiskekraft finner du her .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fiskekraft

Fremgangsmåte

Vask fiskeavskjæret og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller. Vask grønnsakene og del dem i store biter.

Legg alt i en kjele og fyll på kaldt vann til det såvidt dekker. Kok opp og la det hele stå og trekke 20-30 minutter. Etterhvert som det danner seg skum fjernes dette.

Når kraften er ferdig kokt fjernes fiskeavskjæret og grønnsakene, og kraften siles. Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar liten plass i fryseboksen, så koker du den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen