JULEMAT: Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Julemat Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

(Thomas Francois)

Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten

 

Fruktsalat med krydrede klementiner

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 dl

Fremgangsmåte

Kok opp vinen med sukker og krydderet og la det trekke i ca. 10 minutter under lokk.

Skrell klementinene med en skarp, liten kniv så alt det hvite blir borte.

Legg dem tett i tett i en form eller gryte og hell over den varme laken. Avkjøl.

Sett klementinene kjølig i 2-3 timer slik at kryddersmaken kommer frem. Snu klementinene av og til.

Legg klementinene pent opp i en serveringsbolle.

Tips: Serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Krydret fruktsalat med myk vaniljeis

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 dl
0.5 stk
Fruktsalat av eksempelvis
1 stk

Fremgangsmåte

Denne desserten kan lages kvelden i forveien.

Kok opp vann og sukker sammen med krydderene. La trekke i 10 minutter. Avkjøl. Sil og hell over frukten ca en time før servering.

Fruktsalat:
Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet en time før servering. Rør den myk og server fruktsalaten i en skål med en god skje is. Hell litt av krydderlaken over.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fruktsalat som i India

Fremgangsmåte

Ha druer, mandariner, appelsinbåter, grapefrukt, honning- og vannmelonballer og mangoskiver i en stor bolle og hell over sitronsaft. Bland forsiktig.

I en liten bolle blandes sukker, spisskummen, salt og malt pepper etter smak. Strøs over frukten. Bland forsiktig, la det stå kjølig en stund før servering.

Mange lekre desserter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen