Dagens rett
Sjømat på grillen

Sjømat på grillen

Vi tar maten med oss ut i dag og lager et skikkelig festmåltid på grillen med det beste fra havet.
Redaksjonen
10 Mai 2008 - 01:00
Fisk og skalldyr er herlig å grille. Nedenfor har vi satt opp en liten meny, men se også vår kokebok for andre gode grilloppskrifter med sjømat .
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Grillet sjøkreps med pesto

Grillet sjøkreps med pesto

Fremgangsmåte

Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.

Smak til med salt og pepper.

Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.

Smør pesto på kjøttsiden. Legg dem krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.

Server varme med brød til.

Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.

Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.

Lyst til å lage noen annet med sjøkreps

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Soyamarinert laks på grillen

Soyamarinert laks på grillen

Fremgangsmåte

Skjær laksen i terninger, ca 3 cm store, og træ dem på grillpinner.
 
Rør sammen sitronsaft, soyasaus, hvitvin, sukker, løk, hvitløk og ingefær, gjerne i en hurtigmixer. La fisken marinere i sausen 12 timer.

La marinaden renne av og stek fisken på grill eller panne. Hell resten av marinaden over i en kjele og kok opp. Pisk inn 3 ss smør og maisennamel.

Skjær vårløken i tynne strimler og damp den i litt vann og 1 ss smør. Slå av vannet og bland vårløken forsiktig inn i rømmen. Smak til med pepper og evt. salt.
 
Servér laksen med soyasausen, rømme og ris. Kan pyntes med sprøstekte potetstrimler.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetsalat med stilkkapers

Potetsalat med stilkkapers

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store.
  2. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.
  3. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene.
  4. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.

Her finner du flere deilige potetretter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Melonspyd

Melonspyd

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst, tilsett finrevet fersk ingefær og skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.
  2. Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.
  3. Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.

Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake. Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess
+

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess

Takket være suksessen vinene fra Etna har oppnådd, har den økte energien spredd seg til hele øya. Revitalisering av veletablerte druesorter, tilpassing til klimaendringer og økologisk dyrking står høyt på prioriteringslisten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her