DAGENS RETT: Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Dagens rett Helstekt kylling med urter og mascarpone

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil elske. Her er oppskrift på helstekt kylling.

Det er helg og vi tenker ikke kalorier. Derfor smører vi inn kyllingen med mascarpone som er fet så det holder, men som sørger for et ekstra saftig kjøtt.

Mascarpone kan du lage selv og så kan du bruke osten i veldig mye godt

Tilbehøret er også ekstra godt, og forteller at det ikke er så lenge til vi kan føle vår i luften.

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Fremgangsmåte

Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.

Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.

Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.

Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.

Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.

Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).

Her kan du se flere deilige kyllingoppskrifter

Poteter og jordskokker:
Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene.

Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.

Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.

Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.

Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Smørdampete vårgrønnsaker

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 bunt
1 bunt
2 ss
2 ss

Fremgangsmåte

Skyll grønnsakene og skjær dem i passe store biter.
 
Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret.
 
Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper og server.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Appelsin-, rødbete- og rødløksalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 stk
myntekvaster
Dressing

Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
 
Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
 
Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
 
Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

Sendt inn av

Foto: JannHuizenga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen