Ukens kake

Bløtkake med sabayonnekrem

En slik bløtkake kan ingen motstå

En slik bløtkake kan ingen motstå

Det er fest i vente, langhelg og kanskje ekstra mye selskapelighet. En bløtkake er alltid kronen på verket og denne oppskriften er ekstra god.
27 April 2017 - 12:00

Så var det tusenkronsersspørsmålet: Hva er sabayonne? Vi tar det enkle først, sabayonne, sabayon, zabajone eller zabaglione, kjært barn har mange navn, kommer opprinnelig fra Italia og er en krem laget av eggeplommer, søt eller halvsøt vin og sukker.

Sjekk ut alle de fristende oppskriftene på kremkaker

Når og hvor den så dagens lys for første gang verserer det mange teorier om. Var det i Torino på 800-tallet eller er i Reggio Emilia et halvt årtusen senere? Ingen vet, men vi kan enes om én ting og det er at kremen er rik, smaker fantastisk og tilfører en bløtkake det lille ekstra.

Vi har flere oppskrifter på desserter med sabayonne

Sabayonne er også flott som saus til frukt og bær. Om vinteren smaker det ekstra godt om du bruker crème brûlée-brenner eller skibrenner og bruner den litt på toppen.

En sabayonne kan varieres i det uendelige. Med tørr hvitvin og urter får vi et lett og luftig fiskefølge.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Bløtkake med sabayonnekrem

Bløtkake med sabayonnekrem

Fremgangsmåte

  1. Smør en form på 24 cm diameter og sett ovnen på 160°C.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Stek kaken i ca 45 minutter, avkjøl på rist.
  5. Fyll:
    Ha eggeplommer, melis og 2 dl vin i en kjele.
  6. Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner, må ikke koke.
  7. Avkjøl i kaldt vann.
  8. Ha stivpisket krem i eggekremen og smak til med rom.
  9. Del kakebunnen i tre lag, dynk med resten av vinen og fyll kaken med sabayonnekrem og druer skåret i biter.
  10. Pynt med krem og halve druer.

Her er det mange deilige bløtkaker du kan bake

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her