Ukens kake

Bløtkake med sabayonnekrem

En slik bløtkake kan ingen motstå

En slik bløtkake kan ingen motstå

Det er fest i vente, langhelg og kanskje ekstra mye selskapelighet. En bløtkake er alltid kronen på verket og denne oppskriften er ekstra god.
27 April 2017 - 12:00

Så var det tusenkronsersspørsmålet: Hva er sabayonne? Vi tar det enkle først, sabayonne, sabayon, zabajone eller zabaglione, kjært barn har mange navn, kommer opprinnelig fra Italia og er en krem laget av eggeplommer, søt eller halvsøt vin og sukker.

Sjekk ut alle de fristende oppskriftene på kremkaker

Når og hvor den så dagens lys for første gang verserer det mange teorier om. Var det i Torino på 800-tallet eller er i Reggio Emilia et halvt årtusen senere? Ingen vet, men vi kan enes om én ting og det er at kremen er rik, smaker fantastisk og tilfører en bløtkake det lille ekstra.

Vi har flere oppskrifter på desserter med sabayonne

Sabayonne er også flott som saus til frukt og bær. Om vinteren smaker det ekstra godt om du bruker crème brûlée-brenner eller skibrenner og bruner den litt på toppen.

En sabayonne kan varieres i det uendelige. Med tørr hvitvin og urter får vi et lett og luftig fiskefølge.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Bløtkake med sabayonnekrem

Bløtkake med sabayonnekrem

Fremgangsmåte

  1. Smør en form på 24 cm diameter og sett ovnen på 160°C.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Stek kaken i ca 45 minutter, avkjøl på rist.
  5. Fyll:
    Ha eggeplommer, melis og 2 dl vin i en kjele.
  6. Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner, må ikke koke.
  7. Avkjøl i kaldt vann.
  8. Ha stivpisket krem i eggekremen og smak til med rom.
  9. Del kakebunnen i tre lag, dynk med resten av vinen og fyll kaken med sabayonnekrem og druer skåret i biter.
  10. Pynt med krem og halve druer.

Her er det mange deilige bløtkaker du kan bake

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her